Έχεις μυωπία; Μάθε γιατί πρέπει να προσέχεις Χ2 την όρασή σου

Σύνδεση ανάμεσα στη μυωπία και την τύφλωση τονίζει νέα γαλλική έρευνα.

beautiful-woman-with-perfect-smile-picture-id606012274

Αν έχεις μυωπία, σίγουρα δεν αποτελείς τη μειοψηφία. Ωστόσο, αν έχεις μυωπία θα πρέπει να δίνεις ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία των ματιών σου, όπως αποκάλυψε γαλλική έρευνα. Η εν λόγω έρευνα σύνδεσε τη μυωπία με την τύφλωση και τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι τακτικές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο. Η έρευνα αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, ο αριθμός των ατόμων με μυωπία θα φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια, δηλαδή θα έχει μυωπία η μισή ανθρωπότητα και επομένως δυνητικά άλλα σοβαρά προβλήματα όρασης ή τύφλωση.

Πώς βλέπεις όταν έχεις μυωπία;

Πρόκειται για μία διαθλαστική ανωμαλία της όρασης. Εάν έχεις μυωπία βλέπεις καθαρά τα κοντινά αντικείμενα αλλά έχεις δυσκολία στη μακρινή όραση, κι ακόμη περισσότερο όταν δεν υπάρχει άπλετο φως. Η μυωπία μπορεί να συνυπάρχει με άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες όπως ο αστιγματισμός, η υπερμετρωπία και η πρεσβυωπία.

Έχεις μυωπία; Τι να προσέχεις

Η νέα έρευνα έγινε από το γαλλικό οφθαλμολογικό κέντρο «Point Vision» σε περίπου 200.000 άτομα με μυωπία και αξίζει να λάβεις υπόψη τα αποτελέσματά της: Άνθρωποι με πολύ υψηλή μυωπία είναι πολύ πιθανό να τυφλωθούν: Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 25% των ανθρώπων με υψηλή μυωπία καταλήγουν με τύφλωση.

Κίνδυνοι ακόμη και στην «χαμηλή» μυωπία

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ακόμη κι άνθρωποι με χαμηλή μυωπία, πάνω από 1 βαθμό, έχουν κατά 40% αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και προβλημάτων όρασης.

Μην αμελείς το τσεκ απ

Η πρόληψη είναι η κίνηση ματ που μπορείς να κάνεις για να έχεις πάντα υγιή μάτια. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, εάν έχεις μυωπία -ακόμη κι αν έχεις κάνει διορθωτική επέμβαση με λέιζερ- είναι σημαντικό να επισκέπτεσαι τον οφθαλμίατρό σου τακτικά.

Διάβασε επίσης: Έχουν βρει το φάρμακο για την πρεσβυωπία; 3 ενδιαφέροντα facts

Διάβασε επίσης: Κάνε το τεστ όρασης και δες αν χρειάζεσαι γυαλιά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i