Είμαστε στο τέλος της αρχής της πανδημίας κορονοϊού - Τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι ειδικοί, ωστόσο είμαστε ακόμη σε κρίσιμη φάση για την πανδημία κορονοϊού.

κοροναϊός κορονοϊός Antonbr Anton

Στη σημερινή του ενημέρωση αναφορικά με τις επιστημονικές εξελίξεις για την πανδημία κορονοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος τους υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας μοιράστηκε μαζί μας καλά νέα. Έκανε επίσης μια νύξη για το σχεδιασμό για την «επόμενη μέρα», για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα προς το τέλος της επιδημίας.

Ελπίδες από πειραματικό φάρμακο από την Κίνα

Πιο αποτελεσματικό στα πειράματα από όλα τα φάρμακα χαρακτήρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας ένα νέο πειραματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19. Το φάρμακο αυτό δοκιμάζεται από την ακαδημία επιστημών της Κίνας, ωστόσο, όπως τόνισε ο καθηγητής, σχετικά με τις πιθανές θεραπείες για τον κορονοϊό, θα πρέπει επιστήμονες και δημοσιογράφοι να είναι πολύ προσεκτικοί στις αναφορές τους, πριν αυτά αξιολογηθούν από επιτροπές επιστημονικής κοινότητας.

Πότε θα έχουμε κορύφωση της επιδημίας και πότε θα υποχωρήσει το κύμα της πανδημίας

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Ακόμη και τα νούμερα των εργαστηριακών ελέγχων μας δίνουν μερικά μικρά αισιόδοξα μηνύματα. Αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει αλλά να μας επιβεβαιώνει πως αυτό που κάνουμε δουλεύει. Και να έχουμε καλή συμμόρφωση.

Από εμάς εξαρτάται εάν θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε άλλα μέτρα. Εγώ θα πω ότι είμαι χαρούμενος, αλλά το κρατάω προς το παρόν μέσα μου, γιατί είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, «είμαστε  ακόμη στο τέλος της αρχής».

Η επόμενη ημέρα - σταδιακά, ήσυχα και ελεγχόμενα

Ποια είναι τα επόμενα πιθανά βήματα για τον έλεγχο της πανδημίας, ήταν ένα ακόμη θέμα που έθιξε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Σταδιακή, ήσυχη και ελεγχόμενη θα είναι η εξέλιξη των μέτρων και η απόσυρσή τους στο πλαίσιο της επόμενης ημέρας, παρόμοια όπως σχεδιάζεται και στη Δανία», ανέφερε. «Θέλει σώφρονα σκέψη, σύνεση και όχι παρόρμηση. Θα αντιδράσουμε με βάση την επιστήμη, τα αποδεικτικά στοιχεία και με βάση τη βοήθεια ακόμη περισσότερων μεθόδων για να παρακολουθούμε την επιδημία στη χώρα μας. Είναι νωρίς ακόμη για εμάς».

Η εξέλιξη της πανδημίας

Τους 59 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο έφθασαν τα 99, ενώ τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Τσιόδρας, 1.613.

Δες εδώ την πλήρη ανακοίνωση του καθηγητή

Διάβασε επίσης: Fake news: Πώς θα ξεχωρίσoυμε τις αλήθειες από την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό – και όχι μόνο

Διάβασε επίσης: Άσθμα, διαβήτης, καρδιά, ρευματικά νοσήματα: Ομάδες υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό, τι να προσέχουμε εάν ανήκουμε σε αυτές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i