Ήλιος και ψωρίαση: Ο συνδυασμός είναι ευεργετικός αλλά με προϋποθέσεις

Ήλιος και ψωρίαση είναι ένας καλός συνδυασμός για την υγεία του δέρματος. Ο σύλλογος Καλυψώ, μας ενημερώνει όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

ήλιος και ψωρίαση γυναίκα καλοκαίρι παραλία ήλιος andreonegin

Ήλιος και ψωρίαση είναι ένας συνδυασμός που είναι γνωστό πως βοηθά στην υγεία του δέρματος. Όλοι γνωρίζουμε πως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο σχετίζεται με τον καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση, ας μην ξεχνάμε όμως πως ο ήλιος έχει και ζωογόνες και ευεργετικέ ιδιότητες.

Ήλιος και ψωρίαση

Αυτό ισχύει  σε μεγάλο βαθμό για τους ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση, καθώς ο αποτελεί μία από τις καλύτερες θεραπείες, όπως επισημαίνει ο κ. Κώστας Λούμος, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ». Ωστόσο, όπως συμπληρώνει, σε ποσοστό 1% των ασθενών ο ήλιος δεν δρα θεραπευτικά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα, γι' αυτό και είναι σημαντικό πριν εκτεθείς με θεραπευτικό σκοπό να συζητήσεις με τον δερματολόγο σου.

Διάβασε επίσης: Διάβασε σε 3′ 5 facts για την ψωρίαση και ρώτησε το δερματολόγο για τα νέα δεδομένα

Διάβασε επίσης: Μήπως δεν είναι ψωρίαση; Τι είναι η παραψωρίαση, τα συμπτώματα και η θεραπεία

30 λεπτά αρκούν

Για να έχεις μόνο τις ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου χωρίς να αυξάνεις τις πιθανότητες για δυσάρεστες παρενέργειες, μην ξεπερνάς τα 30 λεπτά έκθεσης την ημέρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΑΛΥΨΩ, H ηλιοθεραπεία μέχρι 15 λεπτά χωρίς χρήση αντιηλιακού αποδεικνύεται ευεργετική για τους πάσχοντες, καθώς επιβραδύνει τη γρήγορη ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος που προκαλεί τις χαρακτηριστικές πλάκες της ψωρίασης. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν ξέρουν τους μηχανισμούς. Προκαλεί επίσης την παραγωγή της βιταμίνης D και αυτός μπορεί να είναι ένας άλλος μηχανισμός δράσης προστασίας του δέρματος. Καλό είναι, γενικώς, να αποφεύγεται η έκθεση τις μεσημεριανές ώρες και να τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας από τον ήλιο. Επιπλέον, στα φαρμακεία σήμερα διατίθενται αντιηλιακά προϊόντα που είναι κατάλληλα για ασθενείς με ψωρίαση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i