Έρευνα για την πολλαπλή σκλήρυνση κατά την πανδημία του κορονοϊού

Η έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή είναι σημαντική για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

mature-woman-with-hands-in-shape-of-heart-picture-id512824972 kali9

Μια μεγάλη έρευνα γίνεται αυτή την περίοδο και τα αποτελέσματά της θα έχουν μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, τους γιατρούς αλλά και τους φροντιστές τους. Η σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ.)  σε συνεργασία με το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σε συμπόρευση με τη Διεθνή προσπάθεια που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο, γίνεται με σκοπό την αποτύπωση της επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) και τους φροντιστές τους.

Η ΕΛΛ.Α.ΝΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης διαμόρφωσε το ερωτηματολόγιο COVID-19 & Ασθενής με ΠΣ που αποσκοπεί στη βελτίωση των ενεργειών που ελήφθησαν σε Εθνικό επίπεδο ως απάντηση στη νέα πανδημία COVID-19, με έμφαση στα άτομα με ΠΣ, ενώ θα συμβάλλει παράλληλα στην προσπάθεια της Παγκόσμιας κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρέχουσας και ενδεχόμενης μελλοντικής πανδημίας.

Το ερωτηματολόγιο

Έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό ερωτηματολόγιο για τους ασθενείς και ξεχωριστό για τους φροντιστές. Ο συνολικός χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου εκτιμάται ότι είναι περίπου 60 λεπτά, και προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων κάθε ερωτηματολόγιο να αποτελείται από 3 μέρη.

Μέρος 1ο: ερωτήσεις που αφορούν γενικά στοιχεία και την Πολλαπλή Σκλήρυνση αναφορικά με εσάς ή το άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση που φροντίζετε (περίπου 15 λεπτά).

Μέρος 2ο: ερωτήσεις που αφορούν την ενημέρωσή σας και τις καθημερινές σας συμπεριφορές αναφορικά με τον νέο κορονοϊό και τη λοίμωξη COVID-19 (περίπου 25 λεπτά).

Μέρος 3ο: ερωτήσεις που αφορούν την ενημέρωσή σας αναφορικά με τον νέο κορονοϊό και τη λοίμωξη COVID-19 σε σχέση με την Πολλαπλή Σκλήρυνση και την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 στη διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης για εσάς ή για το άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση που φροντίζετε (περίπου 20 λεπτά).

Είστε έτοιμοι να απαντήσετε;

Κάθε Μέρος υποβάλλεται ξεχωριστά και σε κάθε ένα πρέπει να συμπληρώσετε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (Email address). Παρακαλούμε να μην ξεκινήσετε ένα Μέρος, αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να το ολοκληρώσετε και να πατήσετε «Υποβολή», καθώς το σύστημα δεν επιτρέπει προσωρινή αποθήκευση και υποβολή σε δεύτερο χρόνο. Κλείστε άλλα προγράμματα (π.χ. συζήτηση ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) για να αποφύγετε τον περισπασμό.

Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε και τα τρία Μέρη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις σας για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Οι σύνδεσμοι που σας οδηγούν στο καθένα από τα τρία μέρη είναι αναρτημένοι στη σελίδα της ΕΛΛΑΝΑ, αλλά θα σας δίνονται και διαδοχικά κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα μέρος.

Οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επιστημονικούς σκοπούς και θα βοηθήσουν στη βελτίωση της απόκρισης της ιατρικής κοινότητας στο πεδίο του COVID-19 και σε σχέση με τα άτομα με ΠΣ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΛ.Α.ΝΑ.:

Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.Ν.Α.), Πολυτεχνείου 23 54625,Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο:+30 2313 050 426 email: info@helani.gr

Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://drive.google.com/open?id=14cqxVR9TvAPzYRLbGjGbnweULdpaIvWY

Ερωτηματολόγιο ασθενούς

Ασθενής, Μέρος 1

Ασθενής, Μέρος 2

Ασθενής, Μέρος 3

Ερωτηματολόγιο φροντιστή

Φροντιστής, Μέρος 1

Φροντιστής, Μέρος 2

Φροντιστής, Μέρος 3

Διάβασε επίσης: Κορονοϊός: Κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση;

Διάβασε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία + 2 apps για άνοια και πολλαπλή σκλήρυνση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i