Το τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό δεν συστήνεται για τον γενικό πληθυσμό

Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, το τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για να δει ο καθένας από εμάς εάν πάσχει ή όχι.

27.03.2020

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

κορονοϊός

Στο τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό αναφέρθηκε στη σημερινή του ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως επισήμανε, δεν συστήνεται στην παρούσα φάση καθώς μπορεί να δώσει ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα για τον ιό. Το μοριακό τεστ, αντίθετα, είναι το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό.

Αναφερόμενος στα σημερινά νέα κρούσματα κορονοϊού, ο καθηγητής ανέφερε πως είναι 74 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 28.

Σταθερή η πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας – ας την κρατήσουμε έτσι!

Αυτό ήταν το ενθαρρυντικό στοιχείο της σημερινής ενημέρωσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ωστόσο, για να παραμείνει η νόσος και τα κρούσματα ελεγχόμενα εξακολουθεί να χρειάζεται απ’ όλους μας προσοχή και εφαρμογή των μέτρων.

Δες εδώ ολόκληρη την ενημέρωση των ειδικών.

Διάβασε επίσης: «Προτιμά» ο κορονοϊός τους άντρες; Έχουν οι γυναίκες «ανοσία»; Τι απαντά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Διάβασε επίσης: Συμπτώματα κορονοϊού: Πονάει ο λαιμός μου και βήχω, τι πρέπει να κάνω;

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece