Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κάνει γυμναστική στον 6ο μήνα - Μύθοι και αλήθειες για την άσκηση στην εγκυμοσύνη

Στο Instagram ανέβασε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου φωτογραφία της από το γυμναστήριο, με κολάν, μπουστάκι και μια πολύ γλυκιά στρογγυλή κοιλίτσα!

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Η άσκηση μας βοηθά να διατηρούμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία ενώ δεν υπάρχει λόγος να μη γυμνάζεται -πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της- μία έγκυος που διανύει μια εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία είναι έγκυος στον έκτο μήνα και ανέβασε χθες ένα story στο Instagram από το γυμναστήριο που πηγαίνει. 

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Όπως όλα δείχνουν, από τη στιγμή που έγινε η "αποκάλυψη" της εγκυμοσύνης η δημοφιλής παρουσιάστρια χαίρεται να μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητάς της με τους followers της. Στην προκειμένη περίπτωση στέλνει και στις άλλες γυναίκες που είναι σε αντίστοιχη φάση της ζωής τους το μήνυμα ότι η φυσική δραστηριότητα είναι μια υγιεινή συνήθεια στην εγκυμοσύνη, αρκεί φυσικά να έχουν την έγκριση του γυναικολόγου τους. 

Διαβάστε Επίσης

Αλήθειες και μύθοι για την άσκηση στην εγκυμοσύνη 

Παρότι οι γιατροί το λένε και το ξαναλένε ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια και μία γυναίκα που δεν παρουσιάζει επιπλοκές στην κύηση μπορεί να ζει μια "φυσιολογική" καθημερινότητα, κάποιοι μύθοι εξακολουθούν να ακούγονται. Ας τους ξεδιαλύνουμε!

Ο μύθος "Η άσκηση κατά το πρώτο τρίμηνο μπορεί να προκαλέσει αποβολή"

Η αλήθεια Μελέτες σε αθλήτριες και γυναίκες που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την άσκηση έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στη γυμναστική και την αποβολή. Αν και η πλειονότητα των αποβολών συμβαίνει το πρώτο τρίμηνο, συνήθως αυτές προκαλούνται από γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου ή από μια προϋπάρχουσα ασθένεια.

Ο μύθος "Η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να στερήσει οξυγόνο από το έμβρυο, να προκαλέσει υπερθέρμανση και να εκτρέψει την παροχή αίματος που προορίζεται για τη θρέψη του"

Η αλήθεια Όπως και με κάθε σωματική δραστηριότητα, χρησιμοποίησε την κοινή λογική. Η άσκηση δεν αυξάνει τη θερμοκρασία της κοιλιάς σε επικίνδυνο βαθμό, εφόσον δεν κάνεις σπριντ με θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου, φορώντας στενά ρούχα. Το σώμα της εγκύου είναι πιο ικανό να διώξει τη θερμότητα και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατευτεί το μωρό.

Ο μύθος "Η άσκηση οδηγεί σε γέννηση ελλιποβαρούς μωρού"

Η αλήθεια Η ήπια γυμναστική δεν επηρεάζει αρνητικά το βάρος γέννησης του μωρού. Μερικές μελέτες δείχνουν μηδαμινή επίδραση και άλλες ότι τα μωρά των εγκύων που ασκούνται είναι λίγο πιο ελαφριά, αλλά μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i