13 λόγοι που τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία είναι σημαντικά

Να γιατί τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία είναι σημαντικά

παιδί διάβασμα βιβλία γυαλιά Kuzmichstudio

Πόσοι πολλοί άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω που πιστεύουν στη σημασία του Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου! Και αυτό σε εποχή οικονομικής κρίσης, όταν το βιβλίο θεωρείται πολυτέλεια. Παρόλα αυτά, το παιδικό βιβλίο όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι ανάγκη και η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να πετύχει!

Να γιατί τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία είναι σημαντικά:

1. Τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία αποτελούν την πρώτη επαφή του παιδιού με τον κόσμο του βιβλίου. Από αυτά ξεκινάει η φιλαναγνωσία και η καλή συνήθεια της ανάγνωσης βιβλίων σε όλη τη ζωή, σε οποιαδήποτε μορφή, χάρτινη ή ηλεκτρονική.

2. Τα εικονογραφημένα βιβλία καλλιεργούν την απόλαυση του διαβάσματος. Επειδή είναι απλά, εύκολα μικρά και με χαρούμενες εικόνες, τα παιδιά δε «φοβούνται» να τα ανοίξουν και να αρχίσουν να συλλαβίζουν. Έτσι γεννιέται η χαρά του διαβάσματος!

3. Τα εικονογραφημένα βιβλία βοηθάνε το παιδί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Με έναυσμα το εικονογραφημένο βιβλίο που αγγίζει οποιαδήποτε συναισθηματική ή κοινωνική κατάσταση, το παιδί μπορεί να κάνει συνδέσεις με τη δική του ζωή και να ανακαλύψει τον εαυτό του.

4. Τα εικονογραφημένα βιβλία ενδυναμώνουν την ικανότητα οπτικοποιημένης σκέψης. Βοηθάνε το παιδί να συνδέσει αυτό που βλέπει στην εικόνα με λογικά αίτια και συνέπειες, συμπεράσματα, έννοιες και να τα συνδέσει όλα αυτά με λέξεις.

5. Τα εικονογραφημένα βιβλία αποτελούν σημαντική γνωριμία με τη ζωγραφική. Πέρα από την ομορφιά, οι εικόνες ενός βιβλίου βοηθάνε το παιδί να παρατηρήσει λεπτομέρειες, να αντιληφθεί συναισθήματα και χαρακτήρες, να ανακαλύψει χίλια-δυο πραγματάκια που δεν τα λέει με λόγια η ιστορία…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i