Θεραπεία για τον κορονοϊό ΚΑΙ σε ασθενείς στο σπίτι - τι γίνεται με τα εμβόλια των παιδιών

Στην επέκταση της θεραπείας για τον κορονοϊό και σε ανθρώπους περνούν τη νόσο στο σπίτι, κατέληξαν οι ειδικοί επιστήμονες.

κορονοϊός tumsasedgars

Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία έδωσε με τη σημερινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Στην ενημέρωση, ανέφερε πως σήμερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού ήταν 56 φτάνοντας συνολικά στους 1.212 ενώ οι θάνατοι από κορονοϊό έφτασαν τους 43.

Θεραπεία για τον κορονοϊό και εκτός νοσοκομείου

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση, ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και σε εξωτερικούς ασθενείς. Αυτή θα γίνεται μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για τον ασθενείς υπό θεραπεία στη χώρα μας. Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Τα εμβόλια των παιδιών πρέπει να γίνουν

Μιλώντας ειδικότερα για τα παιδιά κάτω των 2 ετών που πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως αυτά θα πρέπει να γίνουν κανονικά. «Ακόμη και η σύντομη διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων και να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Θυμάστε όλοι, τι έγινε πριν από δύο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς», σχολίασε.

Παραμένουμε στο καλό σενάριο

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα τρία διαφορετικά μαθηματικά μοντέλα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας παραμένει σε μια καμπύλη βραχείας εξάπλωσης του κορονοϊού. Αυτό μας επιτρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. «Ας φερόμαστε όλοι σαν να έχουμε τη νόσο», προειδοποίησε όμως ο καθηγητής, αφού δεν πρέπει η θετική αυτή -όπως φαίνεται- έκβαση να μας κάνει να χαλαρώσουμε τα μέτρα προσοχής.

Δες εδώ ολόκληρη την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Διάβασε επίσης: Το τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό δεν συστήνεται για τον γενικό πληθυσμό

Διάβασε επίσης: Οινόπευμα, αντισηπτικά ή χλωρίνη; Τι εξουδετερώνει τον κορονοϊό – και άλλα 2 Q+A

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i