Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις detoxing του σπιτιού σου;

Η αποτοξίνωση δεν αφορά μόνο τον οργανισμό μας. Και θα σου εξηγήσουμε γιατί!

detox iStock

Συχνά η συζήτηση καταλήγει στην αποτοξίνωση και στο πώς μπορούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, δεδομένου ότι αποτελεί ένα σημαντικό σύγχρονο ζήτημα από τη στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρκετούς κινδύνους που απειλούν την υγεία μας. Ωστόσο, εκτός από την αποτοξίνωση του οργανισμού μας, μήπως θα έπρεπε να βάλουμε στο μικροσκόπιο και τον χώρο στον οποίο κινούμαστε και ζούμε;

Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στα όργανά μας οφείλονται συχνά στο lifestyle της σύγχρονης εποχής που ζούμε, όμως με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας θα μπορούσαμε να διώξουμε ό,τι επιβαρύνει την υγεία μας. Ποιες είναι αυτές;

1. Πάντα η ανανέωση είναι μία καλή επιλογή, ειδικότερα όταν αυτή συνδυάζεται με τη σημασία του wellness. Επομένως, αν σκέφτεσαι να αλλάξεις το στρώμα σου, σου προτείνουμε να το κάνεις. Δεδομένου ότι περνάμε πολλές ώρες πάνω στο στρώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν χουζουρεύουμε το πρωί ή σε μία lazy Κυριακή, οφείλουμε να διαλέξουμε εκείνο που θα φέρει τις πιστοποιήσεις ενός μη τοξικού, φυσικού, οργανικού προϊόντος. Συνήθως, οι εταιρείες χρησιμοποιούν υλικά όπως πολυουρεθάνη που βασίζεται στο πετρέλαιο και άλλα χημικά που είναι βλαβερά για την υγεία μας. Γι'αυτό, είναι καλό να προσέχουμε και να επιλέγουμε με βάση τις πιστοποιήσεις που έρχονται μαζί με το στρώμα.

2. Από την άλλη, αν αναλογιστούμε ότι σχεδόν όλη τη μέρα είμαστε εκτός, αυτό σημαίνει πως ερχόμαστε σε επαφή με πολλά μικρόβια, καυσαέριο και άλλα βλαβερά στοιχεία που απειλούν την υγεία μας. Ένας καθαριστής αέρα είναι ό,τι χρειάζεσαι στον χώρο σου, προκειμένου να απομακρύνει όλα εκείνα που σε "συνοδεύουν" και "έρχονται" μαζί σου από το εξωτερικό περιβάλλον, ανανεώνοντας ταυτόχρονα την αύρα.

3. Και πέρα από τον χώρο της χαλάρωσης, οι αλλαγές μπορούν να προχωρήσουν και στο δωμάτιο της κουζίνας, πραγματοποιώντας μία σημαντική ανανέωση στα σκεύη και τις συσκευές που είναι παλιές και έξτρα ανθυγιεινές. Για παράδειγμα, απομάκρυνε από την κουζίνα σου ό,τι σκεύος έχει συνθετικό πλαστικό περίβλημα, καθώς το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να απορροφηθεί από το φαγητό σου, αν κιόλας έχει υποστεί καταστροφή. Προτίμησε καλύτερα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι, σίδηρο ή μη τοξικό κεραμικό. 

4. Μιλώντας για τρόφιμα, μπορείς να ξεχάσεις μια για πάντα τις πλαστικές σακούλες τροφίμων που είναι συνήθως κατασκευασμένες από πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο. Προτίμησε τα σακουλάκια από σιλικόνη που είναι ιδανικά για περισσότερες χρήσεις και στη συνέχεια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για την αποθήκευση των παιχνιδιών του παιδιού σου.

5. Αλλά και το νερό που πίνουμε, χρειάζεται να περνάει από φιλτράρισμα για να αποφύγουμε όλα εκείνα τα συστατικά που είναι βλαβερά για την υγεία. Υπό αυτή τη λογική, είτε μπορείς να τοποθετήσεις ένα φίλτρο στη βρύση του σπιτιού σου ή να προμηθευτείς μία κανάτα που περιλαμβάνει φίλτρο. 

6. Καλός ο καθαριστής αέρα, όμως, αν επιθυμείς να δώσεις μία ωραία αύρα και άρωμα στον χώρο σου, υπάρχει τρόπος να το κάνεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα σπρέι χώρου που περιέχουν βλαβερά και τοξικά συστατικά. Προτίμησε καλύτερα οργανικά κεριά που έχουν ως βάση τους τη σόγια και αιθέρια έλαια που θα δώσουν ειλικρινά έναν νέο αέρα στο σπίτι.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i