Μετά τα 40: Βελτίωσε τα επίπεδα της ενέργειάς σου και την υγεία της καρδιάς σου με μία κίνηση

Όλη η ουσία κρύβεται στα μιτοχόνδρια και το συνένζυμο Q10.

ενέργεια iStock

Έχεις αρχίσει να παρατηρείς πως τα επίπεδα της ενέργειάς σου χρόνο με τον χρόνο μειώνονται ενώ φοβάσαι πως λόγω ηλικίας έχει έρθει η ώρα να προσέχεις περισσότερο την υγεία της καρδιάς σου αν αναλογιστούμε το καθημερινό άγχος που βιώνεις. Δεν έχεις άδικο, ωστόσο αυτό που δεν γνώριζες είναι ότι μπορείς να "γυρίσεις τον χρόνο πίσω" , δίνοντας στον οργανισμό σου αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και την εικόνα της υγείας σου. Μάθε πως το κλειδί βρίσκεται στα μιτοχόνδρια.

Τα τελευταία χρόνια τα μιτοχόνδρια έχουν την "τιμητική" τους καθώς έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" σε ό,τι αφορά τις έρευνες που πραγματοποιούνται στον τομέα της γενετικής και της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σε σημείο που πλέον μπορούν να γεννιούνται παιδιά από τρεις γονείς για την αποφυγή σοβαρών ασθενειών. Τα μιτοχόνδρια, που κληρονομούνται αποκλειστικά από τη μητέρα αποτελούν σημαντικό παράγοντα, αφού μην ξεχνάμε πως είναι τα "εργοστάσια της ενέργειάς" μας. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν η διαδικασία δεν είναι εφικτή και οι αποθήκες ενέργειας φθίνουν; Ο τρόπος για να "γυρίσεις τον χρόνο πίσω" ακούει στο όνομα συνένζυμο Q10.

Η σημασία του συνενζύμου Q10 στην υγεία μας

Πρόκειται για ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια, προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία μας μεταξύ αυτών, βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, καθυστέρηση της γήρανσης, υποστήριξη του εγκεφάλου, αύξηση ενέργειας κ.α. Και ενώ το συνένζυμο Q10 υπάρχει φυσικά στο σώμα μας στις μορφές της Ουμπικινόνης και κατά 90% της Ουμπικινόλης, καθώς μεγαλώνουμε, και ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών, η ικανότητά μας να παράγουμε και να μεταβολίζουμε το συμβατικό CoQ10 γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, οπότε καταλαβαίνουμε πως η διατροφική συμπλήρωση είναι αναγκαία. Πιο αναλυτικά, το συμβατικό CoQ10, τεχνικά γνωστό ως ουμπικινόνη, είναι η οξειδωμένη μορφή αυτού του θρεπτικού συστατικού, το οποίο λαμβάνουμε σε μικρό ποσοστό μέσω της διατροφής μας, με το μεγαλύτερο ποσοστό του να παράγεται φυσικά μέσα στο σώμα μας. Όταν αυτό δεν δύναται λόγω ηλικίας να μετατραπεί σε ουμπικινόλη, που αυτή χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να παράξει ενέργεια, τότε είναι που ξεκινάει το "πρόβλημα".

Η καινοτομία του Inno-Q-Nol®

Συνεπώς, αν είσαι άνω των 40 ετών καταλαβαίνεις πως το συμβατικό CoQ10 δεν θα σου προσφέρει πολλά οφέλη, από τη στιγμή που θα παρεμποδίζεται η φυσιολογική μετατροπή της ουμπικινόνης σε ουμπικινόλη. Αντίθετα, το συμπλήρωμα διατροφής Inno-Q-Nol® της Innovite που περιέχει Ουμπικινόλη, πρόκειται για την πιο βιοενεργή μορφή που έχει το Συνένζυμο Q10 (CoQ10), που είναι 8 φορές πιο απορροφήσιμη στον οργανισμό. Ειδικότερα, το εν λόγω σκεύασμα παρασκευάζεται σύμφωνα με τη μοναδική πατενταρισμένη διαδικασία Q-Nol ®, που παρέχει τρία επίπεδα προστασίας (περιλαμβάνει Παλμιτικό ασκορβύλιο -μορφή βιταμίνης C-, τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας και εκχύλισμα σπόρων annatto) για τη σταθερότητα της ουμπικινόλης και την απορρόφησή της από τον οργανισμό, καθώς λόγω της χημικής φύσης της, η Ουμπικινόλη είναι ασταθής και μπορεί εύκολα να οξειδωθεί.

medmelon

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει

Όπως προαναφέρθηκε ενώ το συμβατικό συνένζυμο Q10 είναι γνωστό για τις ιδιότητες που χαρίζει στον οργανισμό, πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε ουμπικινόλη για να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό είναι το σημείο που κάνει το Inno-Q-Nol® να ξεχωρίζει, αφού χρησιμοποιείται χωρίς τη διαδικασία της μετατροπής. Πιο αναλυτικά, η ενεργή ουμπικινόλη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τη μείωση της κυτταρικής οξείδωσης, με τις κλινικές μελέτες σε ανθρώπους να δείχνουν ότι σε σύγκριση με τα τυπικά συμπληρώματα που περιέχουν Συνένζυμο Q10, η Ουμπικινόλη είναι 8 φορές περισσότερο απορροφήσιμη μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί πως μειώνει την κόπωση που προκαλείται από την άσκηση κατά 90% και επιβραδύνει τη συνολική γήρανση κατά 40%. Αναλυτικά, τα βασικά οφέλη που χαρίζει στον οργανισμό:

  • Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Μείωση της αυξημένης πίεσης του αίματος
  • Αύξηση των επιπέδων ενέργειας και της κυτταρικής πρόσληψη οξυγόνου
  • Αντιοξειδωτική προστασία και ελάττωση του οξειδωτικού στρες
  • Υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • Υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας
  • Μείωση της χρόνιας κόπωσης
  • Αντοχή στη μυϊκή κόπωση
  • Καταπολέμηση πονοκεφάλων/ημικρανιών
  • Βελτιωμένη αναπαραγωγική ικανότητα
  • Αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών παθήσεων
  • Θεραπεία της περιοδοντίτιδας

medmelon

Σε ποιους απευθύνεται;

Όπως προαναφέρθηκε το Inno-Q-Nol® είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 40 ετών, οι οποίοι έχουν εντοπίσει διαφορά στα επίπεδα της ενέργειάς τους. Παράλληλα, είναι ιδανικό για ανθρώπους που έχουν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου αλλά και εκείνους που λαμβάνουν στατίνες για να διατηρούν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους χαμηλά, οι οποίες τείνουν να εμποδίζουν την παραγωγή του Q10. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί πως το Inno-Q-Nol® βοηθά άτομα που βιώνουν σωματικό, ψυχολογικό και οξειδωτικό στρες, αλλά και τους αθλητές που χρειάζονται ενέργεια και μεγάλη αντοχή.

Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι όταν το συνένζυμο Q10 εξαντλείται από το σώμα, η υγεία του ατόμου βρίσκεται σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να οδηγείται μοιραία σε απώλεια κυτταρικής ενέργειας και βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Σε αυτό το σημείο έρχεται το Inno-Q-Nol® να καλύψει το κενό, με το να συμβάλλει στην καθημερινή προστασία, επιβραδύνοντας τις φθορές και διατηρώντας την υγεία μας. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι δεκάδες επιστημονικές έρευνες και τα κλινικά δεδομένα που το κρίνουν απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό.

Useful Info: Το INNO-Q-NOL® παρασκευάζεται από την Καναδική εταιρία Innovite και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i