Hello June! Οι τρεις κινήσεις για καλή υγεία και ευεξία

Οι συμβουλές ευεξίας είναι το "μυστικό" για να το απολαύσουμε το καλοκαίρι που ξεκινά με καλή υγεία και διάθεση.

Χαρούμενη γυναίκα που βάζει αντηλιακό στο πρόσωπό της - καλοκαίρι στην παραλία istock

Hello June! Για πολλούς από εμάς ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού: Η αγαπημένη μας εποχή ξεκινάει τώρα, η θάλασσα μας περιμένει, ο ήλιος μας ζεσταίνει και μας χαρίζει ένα χρώμα υγείας, σχεδιάζουμε αποδράσεις και διακοπές που θα γεμίσουν τις μπαταρίες μας για την υπόλοιπη χρονιά. Πώς θα απολαύσουμε περισσότερο και πιο υγιείς αυτό το καλοκαίρι; Οι παρακάτω συμβουλές ευεξίας μπορούν να... βάλουν τα σωστά θεμέλια. 

Διαβάστε Επίσης

Συμβουλές ευεξίας για το καλοκαίρι

Πάρε βιταμίνη D από τον ήλιο

Η αξία της είναι αδιαμφισβήτητη. Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για την υποστήριξη της σωστής σωματικής λειτουργίας και μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από την ανοσία και τη διάθεσή μας μέχρι την άμυνα των κυττάρων κατά του καρκίνου! Αν και τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι διαθέσιμα μέσω των τροφίμων που τρώμε, η βιταμίνη D λαμβάνεται στην πραγματικότητα κυρίως μέσω της έκθεσης στον ήλιο. 

Δυστυχώς, για διάφορους λόγους (συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ζωής σε κλειστούς χώρους και της εφεύρεσης των αντηλιακών), η βιταμίνη D είναι μία από τις πιο κοινές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στη σύγχρονη κοινωνία. Τι μπορείς να κάνεις; Φρόντισε να κυκλοφορείς για 10-5 λεπτά τη μέρα χωρίς αντηλιακό ώστε ο οργανισμός σου να συνθέσει την πολύτιμη αυτή βιταμίνη. Συμπληρωματικά, επίλεξε για τη διατροφή σου τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνη D και συζήτησε με το γιατρό σου μήπως χρειάζεται να κάνεις εξετάσεις για πιθανή ανεπάρκεια βιταμίνης D. 

Διαβάστε Επίσης

Θωρακίσου από τον καρκίνο του δέρματος

Φάσκουμε και αντιφάσκουμε; Όχι! Η έκθεση στον ήλιο, με μέτρο και όριο, είναι σημαντική για τη σύνθεση της βιταμίνης D αλλά η υπερέκθεση χωρίς τη σωστή αντηλιακή προστασία μπορεί να σε κάνει επιρρεπή στον καρκίνο του δέρματος. Εάν κινείσαι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, εκτός από το αντηλιακό σου φρόντισε να φοράς πάντα καπέλο με φαρδύ γείσο και προστάτεψε το δέρμα στο σώμα σου καλύπτοντάς το όσο γίνεται με ελαφριά και βαμβακερά ρούχα που αναπνέουν και διευκολύνουν την εξάτμιση του ιδρώτα.  

Υιοθέτησε μία ακόμη καλή συνήθεια: Όταν απλώνεις ενυδατική κρέμα στο σώμα σου μετά το μπάνιο έλεγχε το δέρμα σου για τυχόν νέες ελιές ή σκουρόχρωμα σημάδια. Εάν δεις οτιδήποτε καινούργιο ή που σε ανησυχεί, επισκέψου το δερματολόγο σου για αξιολόγηση. 

Διαβάστε Επίσης

Προγραμμάτισε χρόνο για σένα 

Η ψυχική μας υγεία έχει υποφέρει τους μήνες που πέρασαν. Βγήκαμε από μία εξουθενωτική φάση πανδημίας και ό,τι άλλο απασχολεί τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο. Βάλε αυτό το καλοκαίρι που μόλις ξεκινάει τον εαυτό σου σε προτεραιότητα: Προγραμμάτισε χρόνο για σένα, χρόνο για να κάνεις πράγματα που αγαπάς, για να δεις ανθρώπους που σου έχουν λείψει, για να μην κάνεις τίποτε παρά μόνο να ηρεμείς και να χαλαρώνεις. 

Ο ελεύθερος χρόνος για τον εαυτό μας είναι μια απλή μορφή αυτοφροντίδας που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε και μας προσφέρει τεράστια ανταμοιβή στην ψυχική και τη σωματική μας υγεία. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i