"Coochie juice": Μπορεί να αλλάξει η οσμή και η γεύση του κόλπου σου;

Τα health hacks του TikTok και ο "coochie juice" υπόσχονται να αλλάξουν τη γεύση και τη μυρωδιά των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

vagina istock

Μήπως θυμάσαι εκείνη την σκηνή στο Sex and the City όπου η Samantha Jones γκρινιάζει για το στοματικό σεξ λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίο που στα Αγγλικά το δεύτερο συνθετικό της λέξης είναι η "δουλειά" (job). Σε αυτήν τη σκηνή, λοιπόν, στήθηκε ένας αστικός μύθος που έχει κάνει τον γύρο του ίντερνετ αρκετές φορές: ο ανανάς κάνει το σπέρμα να έχει καλύτερη γεύση και μυρωδιά.

Τώρα έχει γίνει viral trend του TikTok και πέρασε και στον γυναικείο κόλπο: το να πιεις ένα ποτήρι χυμό ανανά ή όπως τον αναφέρουν "coochie juice", οι... ειδήμονες του ισχυρίζονται ότι βοηθά τις γυναίκες να κάνουν τη μυρωδιά και τη γεύση του κόλπου τους πιο γλυκιά.

Η τάση αυτή προτείνει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ανανά και μπανάνας, για να μυρίζει και να έχει πιο γλυκιά γεύση ο κόλπος. Αλλά ισχύουν τελικά αυτοί οι ισχυρισμοί; Είναι ο "coochie juice" ωφέλιμος για τα γεννητικά σου όργανα ή είναι μια επιβλαβής τάση;

Διάβασε σε 3' τρεις απαντήσεις σε "άβολες" ερωτήσεις για τον κόλπο και το σεξ

Τι ισχυρίζονται στο TikTok και τι ισχύει τελικά;

Αναφέρονται διάφοροι λόγοι για την κατανάλωση ανανά: ότι η βρομελίνη και οι βιταμίνες που περιέχονται στον ανανά, η υψηλή φυσική περιεκτικότητα σε σάκχαρα και η οξύτητά του βελτιώνουν τη μυρωδιά ή τη γεύση του αιδοίου.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την οσμή του σώματος, αλλά μόνο όσον αφορά τον ανδρικό ιδρώτα. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων, όπως ο ανανάς ή η μπανάνα, θα αλλάξει σημαντικά τη μυρωδιά ή τη γεύση του κόλπου.

Μάλιστα πολλοί γυναικολόγοι και ειδικοί αμφισβήτησαν αυτό το... φρουτώδες hack, επειδή μέρος της φυσικής μυρωδιάς του κόλπου προκαλείται από υγιή βακτήρια που ονομάζονται γαλακτοβάκιλλοι. Επίσης, άλλα healthy hacks προτείνουν την κατανάλωση ανανά ως εναλλακτική λύση στο κολπικό πλύσιμο.

Τι να κάνεις

Να είσαι πολύ προσεκτική στις πληροφορίες που διαδίδονται για την υγεία και το σώμα σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το γρήγορο και εύχρηστο περιεχόμενο του TikTok δεν διαθέτει πάντα επιστημονική βάση και αποδεικτικά στοιχεία.

Παρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένας πολύτιμος χώρος που προσφέρει πληροφορίες και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας, είναι σημαντικό να είσαι επιφυλακτική όταν η πηγή μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί. Ακολούθησε πιστοποιημένους ειδικούς, γιατρούς και επιστήμονες, για να μην πέφτεις στον κυκεώνα της παραπληροφόρησης.

Τα 4 tips από το γυναικολόγο για την υγεία του κόλπου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i