Η γενιά των millennials, δηλαδή οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, έχει ξεχωρίσει για τη μοναδική της προσέγγιση στη ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της υγείας. Με την ηλικία των μεγαλύτερων millennials να πλησιάζει τα 43 χρόνια, οι γιατροί αυτής της γενιάς προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές για το πώς να διατηρούμε μια υγιή ζωή, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Οι παρακάτω έξι κανόνες υγείας προέρχονται από millennials γιατρούς, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για να ενισχύσουν την υγεία όλων μας.
1. Τακτική σωματική δραστηριότητα
Η σωματική δραστηριότητα θεωρείται θεμελιώδης για την υγεία. O Dr. Kenneth Koncilja, γηριατρικός γιατρός στην Cleveland Clinic, τονίζει στο huffpost.com ότι "η σωματική άσκηση επηρεάζει τα πάντα". Όταν κάποιος είναι πιο δραστήριος, τείνει να τρώει πιο υγιεινά, να καταναλώνει λιγότερο αλκοόλ και να κοιμάται καλύτερα. Η τακτική άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση και την ενέργεια. Η Dr. Renée Rodriguez Paro, παιδοκαρδιολόγος στην Καλιφόρνια, αναφέρει ότι η επαναφορά της άσκησης στη ζωή της τής έφερε θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία της.
2. Φυτική διατροφή
Η διατροφή έχει επίσης σημαντική θέση στην υγεία. Ο Dr. Kelly Cheung, γιατρός στην Καλιφόρνια, υπογραμμίζει ότι προσπαθεί να τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Η έρευνα δείχνει ότι μια φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Προσθέτει ότι δεν είναι βίγκαν ή χορτοφάγος, αλλά εστιάζει στο να έχει τουλάχιστον μία μερίδα φρούτων και λαχανικών σε κάθε γεύμα.
3. Φροντίδα της ψυχικής υγείας
Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική. Ο Δρ. Κόνσιλια επισημαίνει ότι οι millennials είναι πιο ανοιχτοί να μιλούν για την ψυχική τους υγεία σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές. Αναγνωρίζει τη σημασία της θεραπείας και της συνεργασίας με ψυχολόγους, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το άγχος και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Η Δρ. Ροντρίγκες Πάρο αναφέρει τη σημασία της καθημερινής πρακτικής ευγνωμοσύνης και του διαλογισμού για να διαχειρίζεται το άγχος από την επαγγελματική της ζωή.
4. Περιορισμός της έκθεσης σε μικροπλαστικά
Μια από τις πιο πρόσφατες προσεγγίσεις αφορά την αποφυγή μικροπλαστικών. Ο Δρ. Τζόσουα Λεβένσον, καρδιο-ογκολογικός γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, επισημαίνει ότι έρευνες δείχνουν ότι τα μικροπλαστικά μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας, όπως καταδεικνύει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα μικροπλαστικών στο σώμα τους είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιοαγγειακών προβλημάτων.
5. Επίσκεψη στον γιατρό
Η Δρ. Τζάνετ Νουακόνι, οικογενειακή ιατρός στο Σικάγο, τονίζει τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης από έναν προσωπικό γιατρό. Η καθιερωμένη σχέση με έναν οικογενειακό γιατρό διευκολύνει την παρακολούθηση της υγείας μας, την κατανόηση του ιστορικού μας και τη διαχείριση προληπτικών εξετάσεων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη ασθενειών.
6. Καλλιέργεια σχέσεων
Οι σχέσεις είναι ουσιαστικές για την ψυχική και σωματική υγεία. Ο Δρ. Τσέουνγκ επισημαίνει ότι όσο μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να διατηρούμε σημαντικές σχέσεις, καθώς η κοινωνική απομόνωση έχει επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία μας. Η Δρ. Πάρο συμφωνεί και αναφέρει ότι οι υγιείς σχέσεις οδηγούν σε μια πιο υγιή ζωή.
Οι παραπάνω κανόνες υγείας από millennials γιατρούς χαρίζουν πολύτιμες συμβουλές για την ενίσχυση της υγείας μας. Και φυσικά, αυτές οι τακτικές δεν αφορούν μόνο τους millennials, αλλά είναι χρήσιμες για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μιας και βοηθούν σε μια μακροχρόνια και υγιή ζωή.
Διάβασε επίσης:
Εσύ μπορείς να "ξεγελάσεις" τον χρόνο; Βρήκαμε τα 7 μυστικά της μακροζωίας
Το ελιξήριο της ζωής είναι στα χέρια μας: Οι καλύτερες συνήθειες για μια υγιή ζωή
5 μυστικά για να ζήσεις περισσότερο | Τι λένε οι ειδικοι
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr