Να πάρεις τηλέφωνο το γιατρό ή όχι; 3 tips που απαντούν

Δεν νιώθεις καλά αλλά δεν είσαι και σίγουρη αν πρέπει να πάρεις το γιατρό. Τα 3 αυτά tips θα σου δώσουν κάποιες απαντήσεις.

ίωση γρίπη κορονοϊός istock

Συνεργάστηκε η Ιωάννα Μυξάκη, ειδικός παθολόγος µε ειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, επιστηµονική υπεύθυνη Ασκληπιός-Διάγνωσις (asklipios-diagnosis.gr)

Δε νιώθεις καλά, έχεις πυρετό, βήχεις και τρέχει η μύτη σου. Ε, ίωση θα είναι! Συνήθως η πρώτη αυτή "διάγνωση" που κάνουμε είναι η σωστή. Μερικές φορές όμως δεν είναι μια απλή ίωση ή κρυολόγημα που θα περάσει από μόνο του, αλλά χρειάζεται ιατρική συμβουλή.

Δεν νιώθεις καλά; Tip #1

Εάν τα συμπτώματα της αδιαθεσίας αφορούν μωρά ή μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες, άσθμα, διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, με αυτοάνοσα νοσήματα ή εγκύους, τότε δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσεις την επικοινωνία με το γιατρό.

Διάβασε επίσης: Συμπτώματα που σε ανησυχούν; Μήπως δεν είναι μια απλή ίωση; Διάβασε επίσης: 10 fast facts για το μελάνωμα: Τα συμπτώματα και η θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος

Δεν νιώθεις καλά; Tip #2

Ο πυρετός είναι φίλος σου! Για να το πούμε πιο σωστά, ο πυρετός δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα: πέρα από το ότι σε προειδοποιεί πως ο οργανισμός σου δέχεται επίθεση, αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σου για να προκαλέσει ζημιές στον εισβολέα ιό ή στο μικρόβιο και να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό του. Γι’ αυτό, είτε έχεις υψηλό πυρετό είτε δέκατα για πάνω από λίγες ημέρες, θα πρέπει με τη βοήθεια του γιατρού σου να αναζητήσεις την αιτία τους.

Δεν νιώθεις καλά; Tip #3

Παρότι όταν έχεις πονόλαιμο, πυρετό και συνάχι το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι το φαγητό, προσπάθησε να τρως συχνά γεύματα έστω και σε μικρές ποσότητες. Οι ελαφριές σούπες με βάση το ζωμό κρέατος ή λαχανικών είναι μια πολύ καλή επιλογή και θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη. Επίσης, τα ζεστά ροφήματα θα ανακουφίσουν έστω και για λίγο τον πονόλαιμο και το συνάχι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i