Ακράτεια κατά την άσκηση; Μπορεί να γίνει παρελθόν

Τωρα η ακράτεια κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

akrateia-gimnastiki

Η ακράτεια ούρων κατά τη διάρκεια της άσκησης αφορά πάρα πολλές γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών που έχουν γεννήσει, είτε με φυσιολογικότοκετό είτε με καισαρική.

Πρόκειται για αρκετά συχνό φαινόμενο αλλά ιδιαίτερα υποδιαγνωσμένο, καθώς οι περισσότερες γυναίκες δεν το αναφέρουν στο γιατρό τους. Παράλληλα, όσες τελικά αναζητήσουν ιατρική συμβουλή συνήθως παίρνουν την απάντηση ότι η μόνη λύση είναι χειρουργική.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Η ακράτεια στην προσπάθεια (stress incontinence), εκτός από τη γυμναστική, γίνεται εμφανής σε οποιαδήποτε έντονη αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, όπως σε έντονο γέλιο, φτάρνισμα ή βήχα.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Για το πρόβλημα ευθύνεται το σύνδρομο του χαλαρού κόλπου λόγω τοκετών που έχουν προηγηθεί σε συνδυασμό με τη φυσιολογική μείωση του κολλαγόνου που συνοδεύει την ηλικία. Οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί του κόλπου χαλαρώνουν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακράτεια. Οι ασκήσεις Kegel, δε, αντιμετωπίζουν μόνο τη μυϊκή χαλάρωση της πυελικής υποστήριξης του γυναικείου ουρογεννητικού συστήματος, ενώ το

πρόβλημα είναι μυοσυνδεσμικό.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ INCONTILASE™

Η θεραπεία Ιncontilase™ είναι μια επαναστατική laser θεραπεία με την οποία γίνεται αναδόμηση του κολλαγόνου και νεοκολλαγονογένεση στο τοίχωμα του κολπικού σωλήνα καθώς και στην περιοχή του προδρόμου του κόλπου γύρω από το ουρηθρικό στόμιο. Η κολλαγονική ενίσχυση των παραπάνω περιοχών

οδηγεί στη συνδεσμική στήριξη της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας και την αντοχή του σφιγκτηριακού μηχανισμού στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης που είχε ως αποτέλεσμα την ακράτεια των ούρων κατά τη διάρκεια γέλιου, βήχα και άσκησης.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει Incontilase™;

*Δεν υπάρχει αιμορραγία, κάψιμο ή πόνος.

*Γίνεται στο ιατρείο σε 40 λεπτά.

*Έχει άμεσο αποτέλεσμα από τον 1ο μήνα.

*Δεν απαιτείται ανάρρωση.

*Βελτιώνει ιδιαίτερα θετικά τη σεξουαλική επαφή, καθώς η θεραπεία οδηγεί σε συνολική αναζωογόνηση του κόλπου, γεγονός αντιληπτό σε όλες τις κλινικές μελέτες τόσο από τη γυναίκα όσο και από το σύντροφό της.

kaisaridis

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Χριστόφορο Καραϊσαρίδη, διευθυντή χειρουργικής στο Νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» και ιδρυτή του Laser Medical Center of Athens (laser-medical.gr/).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i