Πώς το αφτί μας δίνει μια... αποκαλυπτική εικόνα για την υγεία της καρδιάς

Τρία σιωπηλά συμπτώματα για την καρδιαγγειακή υγεία που πρέπει να διερευνήσει ο καρδιολόγος.

ζευγάρι χαρά ευτυχία υγεία PeopleImages

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πάνω από 700.000 άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή προσβολή και σχεδόν 400.000 πεθαίνουν από στεφανιαία νόσο. Ο έγκαιρος εντοπισμός κάποιου προβλήματος υγείας είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στον τομέα της πρόληψης και η ενημέρωση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Τρία σιωπηλά συμπτώματα για την καρδιαγγειακή υγεία που πρέπει να μάθει ο καρδιολόγος

Μήπως έχετε κάποια πτυχή στο λοβό του αφτιού σας;​

Μια από τις πιο παράξενες ενδείξεις φραγμένων αρτηριών είναι η πτυχή στο λοβό του αυτιού (ειδικά, όταν η πτυχή είναι διαγώνια και ξεκινά από το ακουστικό κανάλι πηγαίνοντας προς την κάτω άκρη του λοβού). Η πτυχή αυτή θα μπορούσε να έχει προκληθεί από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς. Παρότι κάποιοι γιατροί θεωρούν πως η πτυχή αυτή είναι απλά ένα γενετικό σημάδι γήρανσης, ερευνητές πέρυσι χρησιμοποίησαν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αξονικής τομογραφίας για να μετρήσουν την ύπαρξη "σιωπηλής" στεφανιαίας νόσου και βρήκαν πως η πτυχή στο αφτί πρόδιδε καρδιοπάθεια.

Παρουσιάζετε στυτική δυσλειτουργία;

Οι άντρες έχουν ένα έμφυτο σύστημα συναγερμού για τις φραγμένες αρτηρίες. Όταν δυσκολεύεστε να έρθετε σε στύση ή είναι δύσκολο να την κρατήσετε, μπορεί αυτό να αποτελεί ένδειξη φραγμένης αρτηρίας στην περιοχή της πυέλου. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται πέντε χρόνο από την έναρξη της βλάβης μέχρι να πάθει κάποιος καρδιακή προσβολή, αρκετός χρόνος για να κάνετε τις απαραίτητες –και σωτήριες- αλλαγές στον τρόπο ζωής και να παρέμβει ο γιατρός σας όπου χρειάζεται.

Η φαλάκρα θα μπορούσε να σημαίνει φραγμένες αρτηρίες

Σε μια πρόσφατη εκτενή μελέτη σε σχεδόν 37.000 άντρες, η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού συνδέεται με φραγμένες αρτηρίες ανεξάρτητα από την ηλικία του άντρα. Σε μια άλλη μελέτη σε πάνω από 7.000 ανθρώπους (οι 4.000 από τους οποίους ήταν γυναίκες), η μέτρια έως σοβαρή μορφή φαλάκρας διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιά και στα δύο φύλα. Πηγή: Capital.gr Διάβασε επίσης: Μπαμπά, εξετάσεις έκανες; Οι προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν οι άντρες Διάβασε επίσης: Μάθε ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ΣΕ ΑΦΟΡΑ η υγεία του προστάτη (του άντρα σου)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i