"Dr Google": 3 συχνοί λόγοι υγείας που κάνουμε αναζήτηση

Το να αναζητάμε τα συμπτώματά μας στο Ίντερνετ και να προσπαθούμε να "πάρουμε μια ιδέα" για την πιθανή διάγνωση δεν είναι η πιο καλή ιδέα! Κι όμως το κάνουμε οι περισσότεροι.

γυναίκα δουλειά υπολογιστής istock

Συνεργάστηκε ο Μανώλης Βουτσαδάκης, ειδικός παθολόγος.

Ο "Dr. Google" δεν είναι ο πιο... αξιόπιστος γιατρός! Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις για συμπτώματα και νοσήματα στο Ίντερνετ. Οι παρακάτω 3 αιτίες είναι από αυτές που συχνά μας οδηγούν σε... αναζήτηση. Σημαντικό: Διάβασε το σχόλιο του παθολόγου!

Συμπτώματα πνευμονίας

Τα συμπτώματά της εύκολα σε ξεγελούν. Οφείλονται συνήθως σε βακτήρια, ιούς ή, σπανιότερα, σε μύκητες. Ανάλογα με τα μικρόβια που την προκαλούν, διακρίνεται σε πνευμονία κοινότητας και σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Δες ποια είναι τα συμπτώματα και μάθε να δίνεις εξίσου προσοχή τόσο στο βήχα που όλο και βαθαίνει όσο και στην ταχύπνοια. Εννοείται ότι δεν περιμένεις να… περάσει, αλλά κλείνεις ραντεβού με το γιατρό σου.

Πόνος χαμηλά στην κοιλιά

Ένα σύμπτωμα που μπορεί να "κρύβει" χίλιες δυο αιτίες πόνου. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι δυνατό με την αναζήτηση μέσω ιστότοπων να κάνεις τη σωστή διάγνωση. O πόνος χαμηλά στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που οδηγούν τη γυναίκα στο γυναικολόγο, με μια συχνότητα 38/1.000 γυναίκες ηλικίας από 15-70 ετών. Πρόκειται για σύμπτωμα που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των γυναικών. Οι κυριότεροι λόγοι είναι συνήθως γυναικολογικής φύσεως από τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες ή τη μήτρα και η πιο φρόνιμη αντιμετώπιση είναι αυτή που προέρχεται από το γιατρό σου.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης και απουσία συμπτωμάτων

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, έτσι και τα συμπτώματα ή… μη της εγκυμοσύνης ποικίλλουν και διαφέρουν, ιδίως τους πρώτους μήνες. Μην ξεχνάς, ωστόσο, ότι η πιο αξιόπιστη ένδειξη εγκυμοσύνης είναι η απουσία της περιόδου. Εάν έχει καθυστερήσει η περίοδός σου, μην το πάρεις αψήφιστα. Κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Βέβαια, η έλλειψη συμπτωμάτων συχνά παραπλανά, γι’ αυτό όμως το ραντεβού στο γυναικολόγο και οι λεπτομερείς εξετάσεις στις οποίες εκείνος θα σε παραπέμψει θα ξεκαθαρίσουν τα πράματα κι εσύ θα ξέρεις πλέον τι πρέπει να κάνεις.

Το σχόλιο του παθολόγου Μανώλη Βουτσαδάκη

Η ιατρική δε μαθαίνεται σε 5 λεπτά στο Google, αλλά μετά από 6 χρόνια στην ιατρική, 6 χρόνια στην ειδικότητα και πολλά ακόμα στην πράξη και την εμπειρία. Και όσοι ψάχνουν στο Google θα πρέπει να ξέρουν αυτό που έλεγε ένας σημαντικός Άγγλος καθηγητής Ιατρικής: "Συνήθως συμβαίνουν τα συνηθισμένα πράγματα". Ψάχνοντας στο Google ακόμα και το πιο απλό σύμπτωμα, στο τέλος όλοι καταλήγουν να διαπιστώνουν ότι έχουν καρκίνο ή, τέλος πάντων, ότι σύντομα θα πεθάνουν!

Διάβασε επίσης: Dr Google: Γιατί δεν πρέπει να ζητάς την… ιατρική του συμβουλή;

Διάβασε επίσης: Γιατί έχεις καθυστέρηση; Αιτίες που φαντάζεσαι κι άλλες που δεν έχεις σκεφτεί!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i