Ευαίσθητα δόντια που πονάνε! Βρες την αιτία και αντιμετώπισέ την

Ευαίσθητα δόντια που πονάνε! Βρες την αιτία. Μάθε ποιος είναι ο λόγος που τα δόντια σου πονάνε, όταν τα εκθέτεις σε πολύ ζεστά ή κρύα ροφήματα, ή σε πολύ γλυκές τροφές!

σοκολάτα δόντια Eva-Katalin

Ο πόνος στα δόντια είναι ίσως από τους χειρότερους! Εντάξει, τα ευαίσθητα δόντια που πονάνε δεν είναι ίσως ο οξύς πόνος από ένα δόντι που θέλει απονεύρωση, μπορεί να γίνει όμως μια ενόχληση που θα σου χαλάει την καθημερινότητα.

Ευαίσθητα δόντια; Ανακάλυψε την αιτία

Υφίζηση των ούλων

Αυτό συμβαίνει όταν τα ούλα αρχίζουν και τραβιούνται (λόγω φυσικής φθοράς ή περιοδοντικών νόσων). Το αποτέλεσμα είναι πως απογυμνώνεται το δόντι και εκτίθεται το τμήμα του που δεν έχει πλέον σμάλτο. Αυτό το κάνει ευαίσθητο στη ζέστη και το κρύο.

Τερηδόνα

Η ύπαρξη τερηδόνας (χαλασμένα δόντια), ένα σφράγισμα που έχει φθαρεί ή θήκη δοντιού που έχει τοποθετηθεί λάθος μπορεί να είναι επίσης αιτίας για τα ευαίσθητα δόντια που πονάνε.

Διάβασε επίσης: 12 κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντια σου

Διάβασε επίσης: Χρειάζεται να κάνεις απονεύρωση; Διάβασε όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αυχενικές αποτριβές

Ο ιατρικός αυτός όρος σημαίνει τη φθορά του σμάλτου στο σημείο που ενώνεται το δόντι με το ούλο. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα αν τραυματίζεις τα ούλα όταν πλένεις τα δόντια ή αν καπνίζεις.

Τι μπορείς να κάνεις

Ο οδοντίατρος είναι ο πρώτος στον οποίο πρέπει να αποτανθείς. Εάν επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κάποιο χαλασμένο δόντι, μπορεί ο καθαρισμός των δοντιών να σε ανακουφίσει. Ρώτησε επίσης τον οδοντίατρο σου για ειδικά σκευάσματα για τη φροντίδα των δοντιών που βελτιώνουν την ευαισθησία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i