H Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι η «ασθενής μηδέν» με COVID-19 στην Ελλάδα. Αυτή είναι η δική της εμπειρία με δικά της λόγια.

Αληθινοί άνθρωποι μοιράζονται μαζί μας το πώς βίωσαν τον κορονοϊο.

κορονοϊός ψυχική υγεία ozgurcankaya

Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Κάποιοι από αυτούς έχουν μείνει σε καραντίνα στο σπίτι, έχουν βιώσει τη νόσο COVID-19 με ήπια ή με πιο σοβαρά συμπτώματα, έχουν νοσηλευτεί, έχουν μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχουν βγει νικητές από αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί, είναι και οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το πλήρωμα των ασθενοφόρων, οι άνθρωποι στα εργαστήρια που διενεργούν τα τεστ. Στο πρώτο τεύχος μας μετά τη δραματική αυτή περίοδο θελήσαμε να δώσουμε λόγο σε ανθρώπους που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας. Τους ευχαριστούμε πολύ.

H Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι η «ασθενής μηδέν» με COVID-19 στην Ελλάδα

Όταν η Δήμητρα άρχισε να μετρά ημέρες μέσα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύτηκε έχοντας βρεθεί θετική στο νέο κορονοϊό, η χώρα μας έμπαινε με ταχείς ρυθμούς στη νέα

πραγματικότητα της πανδημίας.

H Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι η «ασθενής μηδέν» με COVID-19 στην Ελλάδα. Αυτή είναι η δική της εμπειρία με δικά της λόγια. - εικόνα 1

Το πρώτο συναίσθημα που με κυρίευσε όταν μου είπαν ότι είμαι ο πρώτος επιβεβαιωμένος ασθενής της COVID-19 στην Ελλάδα ήταν ο φόβος. Σκεφτόμουν την υγεία μου, τις συνέπειες προς το γιο μου, τους κοντινούς μου ανθρώπους αλλά και σε όσους ήρθα σε επαφή. Αυτές οι σκέψεις με γονάτισαν, μου δημιούργησαν άγχος, ενοχικότητα και ευθύνη. Ευτυχώς, ήμουν από αυτούς που πέρασαν τον ιό με ήπια συμπτώματα. Οι μέρες στο νοσοκομείο ήταν πολύ δύσκολες, καθώς μαζί μου στο θάλαμο ήταν και το 9χρονο παιδί μου, κάτι που έκανε την παραμονή μου εκεί ακόμα πιο δύσκολη. Όπως ανέφερα, είχα ήπια συμπτώματα, οπότε δεν ακολουθήθηκε κάποια θεραπευτική αγωγή. Ήταν μια εμπειρία ζωής σε όλα τα επίπεδα, την οποία έχω αποφασίσει να μοιραστώ και δημόσια μέσα από ένα βιβλίο που γράφεται αυτό το διάστημα με βάση το ημερολόγιο που κράτησα όλες τις μέρες που βρισκόμουν μέσα στο θάλαμο. Τα έσοδα του βιβλίου έχω αποφασίσει να γίνουν δωρεά στο ΑΧΕΠΑ για αγορά απαραίτητων υλικών και στήριξη του έργου που επιτελούν τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές. Ζούμε δύσκολες εποχές και πρέπει όλοι μας να προσφέρουμε όπως και όπου μπορούμε. Ξεσπούσα συχνά σε λυγμούς από την αγωνία μου για το τι μέλλει γενέσθαι για τους γύρω μου. Ποτέ δε φανταζόμουν πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σ’ εμένα. Μη γνωρίζοντας την πραγματικότητα του ιού και τις συνέπειές του, αισθανόμουν πως περπατούσα σε μια έρημο χωρίς κατεύθυνση...

Δεν τηρήθηκε το ιατρικό απόρρητο για το παιδί

Όσο ήμουν με το γιο μου στο νοσοκομείο, με στενοχώρησε το γεγονός ότι δεν κρατήθηκε κανένα ιατρικό απόρρητο, ειδικά για ένα παιδί. Αυτό που σκεφτόμουν είναι το πώς αυτό το παιδί θα επέστρεφε ξανά στο σχολείο και αν όλα θα ήταν όπως πριν. Πήρα πολλή αγάπη από ανθρώπους γνωστούς αλλά και αγνώστους κατά την παραμονή μου στο νοσοκομείο αλλά και ως σήμερα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Διάβασε επίσης: Ο Αλέξης Αλεξίου νόσησε με γρίπη, πνευμονία και COVID-19 ταυτόχρονα. Αυτή είναι η περιπέτεια της υγείας του.

Διάβασε επίσης: Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ COVID-19 στον «Ευαγγελισμό». Αυτή είναι η προσωπική της ιστορία με τον κορονοϊό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i