Οι αιμορροΐδες μπορεί να σχετίζονται με τη λάθος χρήση της τουαλέτας

Ότι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε την τουαλέτα μπορεί να προκαλεί προβλήματα υγείας, όπως αιμορροΐδες, δεν το ξέραμε! 

τουαλέτα ούρα αέρια έντερο υγεία gpointstudio

Τελικά μάλλον το ζήτημα «τουαλέτα» θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο απ' όσο νομίζουμε, καθώς ο λάθος τρόπος χρήσης της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως αιμορροΐδες. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian, η Giulia Enders, συγγραφέας του βιβλίου Gut: The Inside Story of Our Body's Most Underrated Organ (που έχει γίνει μπεστ σέλερ στην πατρίδα της την Γερμανία και κυκλοφορεί και στα αγγλικά ) εξηγεί ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος, σωστός τρόπος να καθόμαστε στη λεκάνη.

Αιμορροΐδες και άλλα προβλήματα υγείας από τη λάθος χρήση της λεκάνης

«1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παίρνουν τη στάση βαθιού καθίσματος στις λεκάνες τουρκικού τύπου, δεν εμφανίζουν σχεδόν καθόλου κρούσματα εκκολπωματίτιδα (μιας κατάστασης που εμφανίζεται όταν θύλακες στο έντερο παθαίνουν φλεγμονή, οδηγώντας σε κοιλιακό πόνο, δυσκοιλιότητα, και αιμορραγία από το ορθό, καθώς και μικρότερα προβλήματα με τις αιμορροΐδες», εξηγεί η Enders.

Διάβασε επίσης: Εκκολπωματίτιδα: Τι είναι αυτή η νόσος με το περίεργο όνομα;

Διάβασε επίσης: Aντιμετωπίζονται οι αιμορροΐδες με laser;

Η Enders που σπουδάζει για να αποκτήσει ένα πτυχίο μικροβιολογίας στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία, επίσης αναφέρει στη Guardian ότι υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αφοδεύουν αποτελεσματικότερα και αποφεύγουν προβλήματα όπως οι αιμορροΐδες όταν κάθονται στη λεκάνη κάνοντας βαθιά καθίσματα, όπως σε αυτές του τουρκικού τύπου.

Η σωστή χρήση

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ακόμα ποιος είναι ο ακριβής τρόπος που πρέπει να κάθεσαι στη λεκάνη, η Enders αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό, χαμηλό σκαμνί για να βάλεις τα πόδια σου να λυγίζουν σωστά, όταν θα θελήσεις να τη χρησιμοποιήσεις.  Δοκίμασε αυτή την τεχνική την επόμενη φορά και σίγουρα το... πεπτικό σου σύστημά σου θα το εκτιμήσει. Το βασικότερο όμως είναι ότι έτσι προλαμβάνεις την εμφάνιση ακίνδυνων αλλά πολύ ενοχλητικών προβλημάτων όπως οι αιμορροΐδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i