Πόνος ημικρανίας: Υπάρχουν λύσεις!

Ο πόνος ημικρανίας είναι ένας από τους πιο βασανιστικούς. Ενημερώσου και μάθε πώς μπορείς να τον αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

πονοκέφαλος ημικρανία mapodile

Αν νιώθεις ότι το κεφάλι σου πάει να σπάσει από τον πόνο ημικρανίας, αν οι κρίσεις σε δυσκολεύουν να είσαι παρούσα στην καθημερινότητά σου, μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Ζήτησε τη βοήθεια του ειδικού, γιατί σήμερα υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες.

Τι είναι η ημικρανία

Η ημικρανία είναι μια χρόνια νευρολογική ασθένεια, οι οποία εκδηλώνεται με κρίσεις έντονου πονοκεφάλου, συνήθως συνοδευόμενου από συμπτώματα όπως δυσανεξία σε φως, ήχους ή οσμές, ναυτία ή και εμετούς και ανάγκη για περιορισμό δραστηριοτήτων ή και κατάκλισης.

Πόνος ημικρανίας: Υπάρχουν λύσεις! - εικόνα 1

Μάθε καλύτερα την ημικρανία

Η ημικρανία δεν κάνει διαχωρισμό στο φύλο και την ηλικία. Στα κορίτσια μπορεί να εμφανιστεί μετά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως τους, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί αργότερα στη ζωή μίας γυναίκας ή ενός άνδρα, ακόμη και στη μέση ηλικία ή αργότερα.

Πόνος ημικρανίας: Υπάρχουν λύσεις! - εικόνα 2

Τα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της ημικρανίας

Η ημικρανία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Με όπλο την σωστή ενημέρωση για την ασθένεια αυτή, πεδίο στο οποίο ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος έχει σκοπό να συμβάλει αποφασιστικά, οι ημικρανικοί ασθενείς έχουν πια τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλαπλών θεραπευτικών επιλογών, όπως κλασικές φαρμακευτικές θεραπείες, θεραπείες με συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής, με ιατρικές συσκευές αλλά και με χρήση botox, όταν αυτό ενδείκνυται. Επίσης υπάρχουν εξειδικευμένα αντι-ημικρανικά παυσίπονα, με τα οποία μπορεί να ανακοπεί με επιτυχία μια κρίση ημικρανίας που ήδη έχει ξεκινήσει.

Μια σημαντική εξέλιξη στη θεραπεία της ημικρανίας αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία, με την κυκλοφορία των νέων απόλυτα εξειδικευμένων αντι-ημικρανικών θεραπειών, των μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του μορίου CGRP. Πρόκειται για φάρμακα που θα χορηγούνται με μορφή ένεσης μια φορά το μήνα ή και πιο αραιά και έτσι οι ασθενείς δεν θα χρειάζονται καθημερινή προληπτική θεραπεία.

Τι είναι ο ρότα ιός και γιατί είναι σημαντικό να κάνεις το εμβόλιο στο μωρό σου

8 σπιτικές θεραπείες για την ακμή (λεμόνι, σκόρδο, κανέλα και άλλες τροφές για να διώξεις φυσικά τα σπυράκια!)

Δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση για την ημικρανία

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης για την Ημικρανία ( 12 Σεπτεμβρίου), ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση κοινού με τίτλο: «Ημικρανία: δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις μόνος», στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, 17:30-20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων ( Ακαδημίας 50). Στην εκδήλωση μπορείς να θέσεις τις απορίες σου και να πάρεις απαντήσεις από τους ειδικούς. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν ερωτηματολόγια αξιολόγησης για την ημικρανία. Αυτά θα αξιολογηθούν από τους ειδικούς γιατρούς μετά το τέλος της εκδήλωσης θα τα αξιολογήσουν και τα αποτελέσματα θα σταλούν προσωπικά μέσω email.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i