Τα άγνωστα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 που πρέπει να γνωρίζεις

Στο διαβήτη τύπου 2 υπάρχουν συμπτώματα άγνωστα και αναπάντεχα, τα οποία οφείλεις να γνωρίζεις και να αναγνωρίζεις έγκαιρα.

diaviti-tipoy-2

Οι ενδείξεις για το διαβήτη τύπου 2, είναι πολλές αλλά υπάρχουν και  ορισμένες, αναπάντεχες, που καλό είναι να έχουμε υπόψη και που μπορεί να μας βάλουν σε υποψίες.

Ξαφνικά δεν ακούς καλά 

Εάν οι δικοί σου σου κάνουν παρατήρηση ότι ανεβάζεις ιδιαίτερα την ένταση του ήχου στην τηλεόραση ή σε μια συζήτηση χρειάζεται να ζητήσεις από τους συνομιλητές σου να επαναλάβουν αυτό που είπαν, πες στο γιατρό σου ότι ίσως πρέπει να κάνεις εξέταση για το σάκχαρο.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση National Institute of Health αναφέρει πως η απώλεια ακοής θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σύμπτωμα διαβήτη.

Άνθρωποι με υψηλότερο από το φυσιολογικό σάκχαρο, αλλά που οι τιμές τους δεν αντιστοιχούσαν σε διαβήτη, ήταν 30% πιο πιθανό να υποστούν ακουστική βλάβη συγκριτικά με διαβητικούς.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως ο διαβήτης καταστρέφει τις φλέβες και τα νεύρα στο έσω αυτί, μειώνοντας την ακουστική οξύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ: μήπως κινδυνεύεις;

Ροχαλίζεις – πολύ!

«Περίπου οι μισοί ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου, αναφέρει ο Osama Hamdy, MD, διευθυντής στο τμήμα διαχείρισης διαβήτη στο Κέντρο Διαβήτη Joslin στη Βοστόνη.

Εάν υποφέρεις από δυνατό ροχαλητό και υπνηλία μέσα στην ημέρα θα ήταν καλό να εξετάσεις και το σάκχαρό σου. Πρόσφατη καναδική μελέτη έδειξε πως το 23% ασθενών που διαγνώστηκαν με ήπια ή μέτρια άπνοια ύπνου, μια συνηθισμένη διαταραχή ύπνου, ανέπτυξαν τελικά διαβήτη μέσα σε 5 ½ χρόνια.

Η σύνδεση δεν είναι απολύτως κατανοητή, υπάρχει όμως ένα σημαντικός σύνδεσμος ανάμεσα στα δύο: Οι ασθενείς με διαταραχή ύπνου τείνουν να εκκρίνουν ορμόνες του άγχους όταν κοιμούνται, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του σακχάρου.

Για να μάθεις τα υπόλοιπα απρόσμενα συμπτώματα που συνδέεουν το διαβήτη τύπου 2 με σένα, κάνε κλικ στο capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i