Πώς η γενιά των Millennials νικάει την παχυσαρκία αν και συνεχίζει να μην τρώει υγιεινά;

Η γενιά Γενιά Y, γνωστή και ως Γενιά των Millennials κερδίζει τη μάχη κόντρα στην κυτταρίτιδα σύμφωνα με νέα έρευνα.

genia millenian

Υπάρχουν κάποια καλά και κάποια κακά νέα όσον αφορά στην παχυσαρκία:

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η Γενιά Y, γνωστή και ως Γενιά των Millennials (τα άτομα που έχουν γεννηθεί από τις αρχές του 1980 έως και τις αρχές του 2000) είναι πιο «αδύνατη» από αυτή των περιόδων του 1940-1950 και 1960-1970. Ωστόσο, όσον αφορά τη συνολική τους υγεία, οι επιλογές της Γενιάς Υ δεν είναι και τόσο υγιεινές.

Στην έρευνα μελετήθηκαν περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες ηλικίας από 20 μέχρι και 70, συλλέγοντας πληροφορίες για τον Δείκτη Μάζας Σώματος(ΔΜΣ) και τον τρόπο ζωής τους. Από τα πιο σημαντικά ευρήματα: Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, αν και ο μέσος όρος παχυσαρκίας στα άτομα της γενιάς αυτής είναι κατά 10% μειωμένος σε σχέση με τις παλαιότερες, οι υγιεινές μας συνήθειες δεν είναι και τόσο καλές. Το 23% των Millennials καπνίζει, σε σχέση με το 20% των προηγούμενων δύο γενιών, ενώ το 13% πίνει 7 ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα.

Επίσης, τρέφονται χειρότερα από τους μεγαλύτερούς τους. Όταν ερωτήθηκαν εάν έφαγαν υγιεινά χτες, μόλις οι μισοί Millennials μπόρεσαν να απαντήσουν θετικά, σε αντίθεση με το 70% των ανθρώπων της γενιάς 1940-1950.

Τι περίεργο συμβαίνει, λοιπόν, με την παχυσαρκία; Τα ποσοστά παχυσαρκίας τείνουν να αυξάνονται καθώς μεγαλώνουμε, οπότε έτσι μάλλον εξηγείται το θετικό αποτέλεσμα της έρευνας. Αλλά, κατά του συντάκτες της, προβλέπεται ότι βρισκόμαστε σε καλύτερο δρόμο ώστε να είμαστε λιγότερο παχύσαρκοι από τις παλαιότερες γενιές, καθώς γερνάμε.

Το συμπέρασμα: Ακόμα και αν αυτή η γενιά κερδίζει την κούρσα για το χαμηλότερο ΔΜΣ, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ένα δωρεάν εισιτήριο για να κάνουμε ανθυγιεινές επιλογές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i