Τι κάνει ένας νευρολόγος για να αποφύγει τον πονοκέφαλο;

Ποια "μυστικά" γνωρίζει ο νευρολόγος Μιχάλης Βικελής για να αποφύγει τον πονοκέφαλο;

γυναίκα πονοκέφαλος ημικρανία άγχος σκέψεις istock

Συνεργάστηκε ο Μιχάλης Βικελής, νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, www.headaches.gr

Αναρρωτιέσαι πως ένας νευρολόγος καταφέρνει να αποφύγει τον πονοκέφαλο; Ζητήσαμε από το Μιχάλη Βικελή να μας πει τα δικά του health tips. "Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκέφαλο και ημικρανίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα το καλοκαίρι και τις περιόδους με ζέστη. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός τους είναι πιο ευάλωτος στα ερεθίσματα και συχνά επηρεάζεται από το συνδυασμό ζέστης και υγρασίας. Ανήκω κι εγώ σ’ αυτή την κατηγορία και έχω βρει κάποιους "μηχανισμούς" που με βοηθούν να παθαίνω λιγότερα επεισόδια στην καθημερινότητα και τις διακοπές μου.

Τι κάνω, λοιπόν για να αποφύγω τον πονοκέφαλο; 

Πίνω πολύ νερό μέσα στη μέρα, προσπαθώ 1,5-2 λίτρα, τρώω ελαφριά γεύματα και αποφεύγω να μένω για πολλές ώρες νηστικός, γιατί ουσιαστικά η αφυδάτωση ή η έλλειψη τροφής για πολλή ώρα μπορεί να μου πυροδοτήσει πονοκέφαλο ή ημικρανία.

Αποφεύγω, επίσης, την έκθεση στον ήλιο τις ώρες που είναι έντονος. Όταν δεν εργάζομαι και είμαι σε διακοπές, προσπαθώ τις ζεστές ώρες της ημέρας να βρίσκομαι σε ένα δροσερό μέρος, για παράδειγμα, κάτω από φυσική σκιά ή σε ένα café.

Έχω παρατηρήσει πως ένα σταθερό πρόγραμμα κρατά μακριά τα επεισόδια ημικρανίας, γι’ αυτό προσπαθώ να έχω κάποια σταθερότητα στην καθημερινότητά μου (π.χ. ώρες ύπνου και φαγητού) αλλά ακόμα και στις διακοπές μου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i