Οι 11 συνήθειες των αιωνόβιων. Ακολούθησέ τες και φτάσε τα 100!

Υιοθέτησε τώρα αυτές τις απλές συνήθειες και αύξησε τις πιθανότητες να παραμείνεις υγιής μέχρι τα βαθιά σου γεράματα.

συνήθειες unsplash

Φρόντισε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου Εάν δεν πίνεις αρκετό νερό βλάπτεις το σώμα σου σχεδόν όσο και όταν καπνίζεις! Αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Loma Linda πίνοντας τουλάχιστον πέντε ποτήρια νερό την ημέρα, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφράγματος τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Κάνε προπόνηση με βάρη Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts διαπίστωσαν ότι η γυμναστική με βάρη προστατεύει τους μύες και τα οστά από τη φθορά. Επιπλέον, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και μειώνει τον αριθμό των τραυματισμών.

Πιες καφέ Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Brooklyn διαπίστωσαν ότι λίγα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Για τις ανάγκες της έρευνάς τους παρακολούθησαν 1.354 ηλικιωμένους επί 10 χρόνια. Όσοι από αυτούς έπιναν καφέ είχαν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν νόσο του καρδιαγγειακού συστήματος.

Γέλα περισσότερο Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Maryland ανακάλυψε ότι 15 λεπτά γέλιου την ημέρα είναι ευεργετικά για την υγεία. Στη διάρκεια της έρευνας μελετήθηκαν εθελοντές την ώρα που παρακολουθούσαν κωμικές και δραματικές ταινίες. Όταν έβλεπαν την κωμωδία και γελούσαν, η ροή του αίματος στο σώμα τους αυξανόταν κατά 22%, ενώ στη δραματική μειωνόταν κατά 35%. Μάλιστα οι μεταβολές αυτές στην κυκλοφορία του αίματος διαρκούσαν έως και 45 λεπτά μετά το τέλος της ταινίας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μερικές δόσεις γέλιου την ημέρα μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.

Κάνε μόνη σου τις δουλειές του σπιτιού Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen στον Καναδά διαπίστωσαν ότι ακόμα και λίγη κίνηση μέσα στην ημέρα, όση δηλαδή χρειάζεται για να βάλεις ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι ή να ανεβάσεις τα ψώνια από τη σκάλα, μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία μακροπρόθεσμα. Για τις ανάγκες της έρευνας παρακολούθησαν 135 υπέρβαρους άντρες και γυναίκες, μετρώντας τη διάρκεια και την ένταση της κίνησης. Βρήκαν ότι μακροπρόθεσμα η παράμετρος που είχε πιο σημαντικές συνέπειες στη βελτίωση της υγείας ήταν η ένταση και όχι ο συνολικός χρόνος που πέρασαν σε κίνηση.

Χαλάρωσε Έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue υποστηρίζει ότι όσοι αγχώνονται με το παραμικρό δεν έχουν τόσο καλή υγεία όσοι είναι γενικά πιο χαλαροί. Η έρευνα που διήρκησε 30 χρόνια διαπίστωσε ότι όσοι είναι γενικά αγχώδεις είναι πιο πιθανό να καταφεύγουν στο τσιγάρο, το αλκοόλ ή τις ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να χαλαρώσουν, κάνοντας κακό στην υγεία τους. Επιπλέον, βρήκε πως υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που συνδέουν τη νευροτικότητα με πρόωρο θάνατο, αλλά δεν έχουν ακόμα μελετηθεί αρκετά.

Κάνε πρωταθλητισμό Πρόσφατη έρευνα της Κλινικής Mayo υποστηρίζει ότι οι αθλητές υψηλού επιπέδου ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο. Οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από πολλές έρευνες, με τη συμμετοχή συνολικά 42.807 ατόμων που ασχολούνταν επαγγελματικά με τον αθλητισμό και ήταν πρωταθλητές ή και ολυμπιονίκες.

Αφιέρωσε χρόνο στους φίλους σου Οι φίλοι φαίνεται πως είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την υγεία και τη μακροζωία. Ανάλυση δεδομένων από 150 έρευνες που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση PLoS Medicine έδειξε ότι όσοι έχουν ισχυρούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους ζουν περισσότερα χρόνια από τα μοναχικά άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε ό,τι αφορά την υγεία, οι συνέπειες της μοναξιά ισοδυναμούν με αυτές που έχει για τον οργανισμό το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα!

Κόψε το κάπνισμα Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine οι καπνιστές πεθαίνουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια νωρίτερα από όσους δεν καπνίζουν. Τα καλά νέα είναι ότι αν κόψεις αυτή την κακή συνήθεια πριν φτάσεις τα 40 οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου μειώνονται σημαντικά!

Βάλε αντηλιακό Δεν είναι μόνο ότι η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση και σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου αλλά προκαλεί και την πιο συχνή μορφή καρκίνου, τον καρκίνο του δέρματος. Πρόκειται για μια ασθένεια που πλήττει κάθε χρόνο 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μέσα στη χρονιά που πέρασε 76.000 άτομα διαγνώστηκαν με μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με το site cancer.org.

Κινήσου περισσότερο Εκτός από τη συμβολή της άσκησης στη φυσική κατάσταση, η κίνηση έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, κυρίως στις ηλικιωμένες γυναίκες. Όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of the American Medical Association, η συστηματική άσκηση μπορεί να σε προφυλάξει από την άνοια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i