Η μητρότητα είναι δικαίωμα: Η διαχείριση της υπογονιμότητας είναι το "κλειδί" για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα

Το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως, έρχονται αντιμέτωπα με την υπογονιμότητα και αναζητούν λύση μέσω της επιστήμης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

fertility iStock

Γράφει ο Θωμάς Σταυράκης MD, MSc Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ειδικός Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Fertilia by Genesis

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 25ης Ιουλίου του 1978 στο Lancashire της Αγγλίας, γεννήθηκε με καισαρική τομή η Louise Brown και όλα τα φώτα του πλανήτη πέσαν πάνω της. Είναι το πρώτο παιδί από εξωσωματική γονιμοποίηση που ήρθε στον κόσμο ανοίγοντας ένα λαμπρό νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Η επιστήμη της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει εξελιχθεί σημαντικά από τότε με τη συνδρομή της τεχνολογίας και της έρευνας. Σήμερα, 43 χρόνια μετά τη γέννηση της Louise, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως, έρχονται αντιμέτωπα με την υπογονιμότητα και αναζητούν λύση μέσω της επιστήμης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών οργανισμών, διερευνούμε διεξοδικά την κάθε περίπτωση, αναζητώντας τα αίτια της υπογονιμότητας και προσφέροντας προσωποιημένες στοχευμένες θεραπείες με σεβασμό, ανθρωπιά και ειλικρίνεια.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, που αποτελεί την κορωνίδα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας, περιλαμβάνει την διέγερση των ωοθηκών, την ωοληψία, την γονιμοποίηση, την καλλιέργεια των εμβρύων στο εργαστήριο και την εμβρυομεταφορά. Για να είναι επιτυχής η έκβαση της θεραπείας πρέπει κάθε ένα από τα βήματα αυτά να γίνει σωστά και σχεδιασμένα. Η προσεκτική διερεύνηση της κάθε περίπτωσης*, η σωστή επιλογή του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, η επιμελής παρακολούθηση και άψογη διενέργεια των ιατρικών πράξεων της ωοληψίας και της εμβρυομεταφοράς, σε συνδιασμό με το σύγχρονα εξοπλισμένο εμβρυολογικό εργαστήριο που στελεχώνεται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, εξασφαλίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

Εδώ αρχίζει η ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ. 

*Στη Fertilia by Genesis, διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις για να διαχειριστούμε κάθε περίπτωση υπογονιμότητας και να δώσουμε στο κάθε ζευγάρι τη δυνατότητα να διεκδικήσει με εντιμότητα το δικαίωμά του στη δημιουργία οικογένειας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i