Γρήγορο ριζότο με κολοκύθα & μανιτάρια

Πώς θα επιλέξεις την σωστή κολοκύθα; Όσο βαθαίνει το σώμα της σάρκας, τόσ πιο γλυκιά γίνεται η κολοκύθα.

rissoto-manitaria

Ριζότο με κολοκύθα και μανιτάρια

Μερίδες 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

300 γραμμ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)

500 γραμμ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κ.σ. ελαιόλαδο + 20 ml επιπλέον για το τέλος

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ

200 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα

1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών, ζεστός

50 ml λευκό ξηρό κρασί

100 γραμμ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίξε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την κολοκύθα για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Πρόσθεσε το ρύζι και σοτάρισε για άλλα 2 λεπτά.

Σβήσε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμήλωσε πτρος το μέτριο τη φωτιά και πρόσθεσε το ζωμό σιγά σιγά, με κουτάλα. Ανακατεύε διαρκώς και μόλις απορροφάται κάθε δόση πρόσθετε την επόμενη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η διαδικασία από την αρχή του μαγειρέματος θα πάρει περί τα 20-25 λεπτά. Στο τελευταίο ανακάτεμα πρόσθεσε τα 20 ml ελαιόλαδο και την παρμεζάνα. Σερβίρισε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 550 θερμίδες, 30 γραμμ. λιπαρά (10 γραμμ. κορεσμένα), 40,35 γραμμ. υδατάνθρακες, 20 γραμμ. πρωτεΐνες, 1,625 γραμμ. φυτικές ίνες, 354,25 mg ασβέστιο, 4,71 mg σίδηρος, 1.200,75 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i