6 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να βάζεις στο μπλέντερ σου

Βάλε αυτή τη λίστα πάνω στο μπλέντερ, ώστε να μη χρησιμοποιήσεις ποτέ τα παρακάτω υλικά.

blender istock

Νόμιζες ότι μπορείς να βάλεις τα πάντα στο μπλέντερ σου, αλλά έκανες λάθος! Η χρήσιμη συσκευή είναι απαραίτητη για να κάνεις τα αγαπημένα σου smoothies ή και άλλα ροφήματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν στο μπλέντερ τους  σάλτσα ή πουρέ.

Για να βεβαιωθείς ότι το μπλέντερ σου θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, τότε φρόντισε να το προσέχεις λίγο παραπάνω, αφού ορισμένες τροφές δεν πρέπει να εισέρχονται στις λεπίδες του.

  1. Συστατικά με υψηλή θερμοκρασία
  2. Κόκκους καφέ
  3. Πάγο
  4. Αποξηραμένα φρούτα
  5. Πατάτες
  6. Αμύγδαλα (ξηρούς καρπούς)

Διαβάστε επίσης: Τα 6 καλύτερα homemade ροφήματα για απώλεια βάρους

μπλεντερ_φαγητο
Istock

1. Συστατικά με υψηλή θερμοκρασία

Η τοποθέτηση πολύ καυτών υλικών σε ένα μπλέντερ όχι μόνο μπορεί να κάψει τα χέρια σου, αλλά να καταστρέψει και τη συσκευή σου. Ένα μπλέντερ βύθισης είναι ένα εξαιρετικό gadget για να αποφύγεις εντελώς το μπλέντερ, αλλά αν δεν έχεις, απλώς τοποθέτησε τα συστατικά που έχουν υψηλή θερμοκρασία σε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανακάτεψε!

2. Κόκκοι καφέ

Τεχνικά, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα μπλέντερ ως μύλο για καφέ, αλλά δεν είναι η πιο σοφή επιλογή. Αυτό συμβαίνει γιατί, με την πάροδο του χρόνου, η ανάμειξη χονδροειδών κόκκων καφέ θα στομώσει τις λεπίδες του μπλέντερ σου. Αλλά, το πιο σημαντικό, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις αλεσμένο καφέ λόγω του σχήματος του μπλέντερ.

3. Πάγος

Ομοίως με τους κόκκους καφέ, δεν πρέπει να βάζεις πάγο στο μπλέντερ σου γιατί μπορεί να βλάψει τη συσκευή, να στομώσει τις λεπίδες και ο πάγος να μην θρυμματιστεί σωστά. Τι γίνεται όμως με την προσθήκη πάγου σε smoothies και slushies; Αυτή είναι μια εξαίρεση, καθώς τα άλλα συστατικά θα βοηθήσουν να σπάσει ο πάγος.

Extra tip: απλά φρόντισε να μην υπερφορτώσεις το μπλέντερ!

4. Αποξηραμένα φρούτα

Όταν πρόκειται να βάλεις φρούτα στο μπλέντερ, τα φρέσκα ή κατεψυγμένα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων για μια σάλτσα ή μαρινάδα μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά όχι όταν η εν λόγω σάλτσα παρασκευάζεται σε μπλέντερ. Η σκληρή υφή των αποξηραμένων φρούτων σε συνδυασμό με το κολλώδες εσωτερικό είναι η "τέλεια" συνταγή για την καταστροφή.

5. Πατάτες

Αυτό μπορεί να σε εκπλήξει, αλλά το να βάλεις τις πατάτες στο μπλέντερ είναι ένα μεγάλο όχι. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάμειξη μιας ψητής πατάτας, το άμυλο και το υγρό της θα δημιουργήσουν μια κολλώδη υφή. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα μεταξένιο λείο πουρέ πατάτας, χρησιμοποίησε ένα άλλο μηχάνημα. Το μπλέντερ δεν είναι ο σωστός τρόπος.

6. Αμύγδαλα και ξηροί καρποί

Όταν φτιάχνεις γάλα φυτικής προέλευσης από την αρχή, το κλειδί είναι να μουλιάσεις πρώτα τους ξηρούς καρπούς σε νερό για να μαλακώσουν πριν τα ανακατέψεις. Αν χρειάζεσαι ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή κάσιους για σαλάτες ή επιδόρπια, το καλύτερο βήμα είναι να τους χοντροκόψεις με ένα μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης: Δέκα υγιεινά ροφήματα που δίνουν ενέργεια και βελτιώνουν τη διάθεση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i