Τα 6 καλύτερα homemade ροφήματα για απώλεια βάρους

Βάλε αυτή την λίστα στην πόρτα του ψυγείου σου και φτιάξε κάθε μέρα ένα απολαυστικό σπιτικό ρόφημα για ταχύτερη απώλεια βάρους.

υπνος_κοκτειλ Istock

Εάν σκέφτεσαι σοβαρά να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη σου όλα όσα καταναλώνεις, συμπεριλαμβανομένων των ροφημάτων. Το νερό είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Μερικές φορές ψάχνεις για κάτι λίγο πιο συναρπαστικό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά γευστικά ροφήματα που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους που μπορείς να απολαύσεις στην διάρκεια της ημέρας.

Ένα σύνηθες "εμπόδιο" που αντιμετωπίζουν όσοι ακολουθούν ένα πλάνο διατροφής, είναι ότι βαριούνται τις περιορισμένες επιλογές σε φαγητό και ροφήματα, γι' αυτό το να έχεις μια μεγάλη ποικιλία στα χέρια σου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ένα βασικό μέρος του ταξιδιού σου για την απώλεια βάρους θα πρέπει να είναι ο προγραμματισμός. Η παρακάτω λίστα μπορεί να εκτυπωθεί και να μπει στην πόρτα του ψυγείο σου για να μη ξεμένεις ποτέ από ιδέες. Αυτά τα 6 γευστικά homemade ροφήματα θα κάνει το αδυνάτισμα -πιο νόστιμο- και σίγουρα ευκολότερο.

Διάβασε επίσης: 6 φθινοπωρινά ροφήματα με νερό ιδανικά για αποτοξίνωση

Τα 6 καλύτερα homemade ροφήματα για απώλεια βάρους

ροφηματα_βαρος
Istock

Πράσινος χυμός 

Ο πράσινος χυμός λαχανικών με πολτό είναι γεμάτος θρεπτικά συστατικά. Σκέψου το λάχανο, το σέλινο ή το σπανάκι. Είναι ένας χυμός χαμηλός σε θερμίδες και ζάχαρη και  διατηρεί τις φυτικές ίνες που κρατούν την πείνα μακριά. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, όσο περισσότερα λαχανικά και φρούτα καταναλώνεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση λαχανικών παίζει βασικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους για άτομα γενετικά επιρρεπή σε υψηλότερο ΔΜΣ.

Τα πράσινα λαχανικά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην εξασθένιση της φλεγμονής, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, καθώς η φλεγμονή κάνει την απώλεια πιο δύσκολη.

Ρόφημα με φυτικές ίνες

Ένα χαρούμενο έντερο είναι ένα υγιές έντερο, επομένως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα καλύτερα ροφήματα αδυνατίσματος είναι ένα φιλικό προς το έντερο drink.

Το μικροβίωμα είναι ένας σημαντικός παίκτης όσον αφορά την απώλεια βάρους. Η αύξηση των καλών βακτηρίων στο έντερο θα βοηθήσει στον παραγκωνισμό των κακών βακτηρίων, ευνοώντας την απώλεια βάρους και ευνοώντας θετικά τον μεταβολισμό. Συχνά οι άνθρωποι σκέφτονται να πάρουν προβιοτικά για να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου, αλλά παραβλέπουν τις πρεβιοτικές ίνες και τις φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη διατροφή.

Smoothie με πρωτεΐνη μπιζελιού

Έχεις διάθεση για smoothie; Πρόσθεσε πρωτεΐνη μπιζελιού στο smoothie σου για να το κάνεις μια φιλική επιλογή για την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Η πρωτεΐνη μπιζελιού προσφέρει άφθονες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες θα σε κρατήσουν χορτάτη.

Ο συνδυασμός πρωτεϊνών/ινών σταθεροποιεί επίσης το σάκχαρο στο αίμα, αποτρέποντας τις κρίσεις που προκαλούν λαχτάρα για ζάχαρη και αυξάνουν την κορτιζόλη που προκαλεί το λίπος της κοιλιάς. Επιπλέον, έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη μπιζελιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ακόμα και όταν οι θερμίδες δεν είναι περιορισμένες. Η πρωτεΐνη μπιζελιού είναι επίσης ωφέλιμη όταν πρόκειται για τη διατήρηση του μεταβολισμού σου σε συνεχή δράση, καθώς είναι μια καλή πηγή αμινοξέων.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής που συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία. Επίσης, δεν έχει καθόλου θερμίδες. Έρευνα δείχνει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει την καύση λίπους και να αυξήσει τον μεταβολισμό.

Μια μελέτη 12 εβδομάδων διαπίστωσε, επίσης, ότι το συμπυκνωμένο πράσινο τσάι, χρησιμοποιώντας τα ενεργά συστατικά του πράσινου τσαγιού (κατεχίνες και καφεΐνη), προκάλεσε απώλεια βάρους 7,7 κιλών σε όσους το κατανάλωσαν σε σύγκριση με εκείνους που δεν το δοκίμασαν. 

Νερό με μια πρέζα κελτικού αλατιού

Εάν πίνεις τακτικά νερό για λόγους ενυδάτωσης, σκέψου να προσθέσεις μια πρέζα κελτικού αλατιού στο νερό σου. Το κελτικό αλάτι περιέχει σημαντικά μέταλλα και ηλεκτρολύτες που βοηθούν να φέρει νερό στα κύτταρα έτσι ώστε να μπορεί να τροφοδοτήσει τα μιτοχόνδρια και να πυροδοτήσει την ενέργειά σου, υποστηρίζοντας τους μύες και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Με αυτό το push ενέργειας, θα είσαι ακόμη πιο αποδοτική στην άσκηση και θα έχεις άμεσα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

Καφές

Έρευνες δείχνουν ότι ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος χάρη στις ιδιότητές του που τονώνουν το μεταβολισμό και την καύση λίπους. Ο καφές είναι επίσης πλούσιος σε χλωρογονικά, φερουλικά, καφεϊκά και ν-κουμαρικά οξέα, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που εξημερώνουν τη φλεγμονή, διευκολύνοντας την απώλεια βάρους

Διάβασε επίσης: Ελιξίρια νεότητας: 5 smoothies που ενισχύουν το κολλαγόνο χαρίζοντας νεανικό δέρμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i