
Τα κεφτεδάκια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Γνωστά για τη νοστιμιά τους, σερβίρονται συχνά ως κύριο γεύμα ή ως μεζές σε γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Φτιάχνονται κυρίως από κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο), με την προσθήκη αρωματικών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και διάφορα μπαχαρικά. Τηγανίζονται ή ψήνονται, και συνδυάζονται συνήθως με συνοδευτικά όπως πατάτες, ρύζι ή σαλάτες. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα και γεύση, και συνεχίζει να κατακτά μικρούς και μεγάλους με την ανεπιτήδευτη νοστιμιά του.
Για εσένα που αναζητάς μια πιο υγιεινή και ελαφριά επιλογή, ιδανική για την περίοδο της νηστείας ή αν αποφεύγεις γενικά το κρέας, τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι η τέλεια λύση. Αξιοποιώντας μια πληθώρα λαχανικών, μπορείς να δημιουργήσεις νόστιμα και θρεπτικά κεφτεδάκια. Εξαιρετικά χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, αυτά τα κεφτεδάκια φτιαγμένα από την food blogger Ήρα (@panoseat), είναι μια ιδανική εναλλακτική εσένα που θες να διατηρήσεις μια υγιεινή διατροφή.
Κεφτεδάκια λαχανικών
Υλικά:
- 1 καρότο
- 1/2 κουνουπίδι
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 αυγό
- 180γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 240γρ. βρώμης
- ρίγανη - αλάτι
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπλέντερ χτυπάς το καρότο, το κουνουπίδι και την γλυκοπατάτα
2) Παίρνεις το μείγμα και το ρίχνεις σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, το τυρί, τη βρώμη, τη ρίγανη και το αλάτι
3) Πλάθεις μικρά μπαλάκια, τα βάζεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Διάβασε επίσης:
Υγιεινό τοστάκι - Αντί για ψωμί χρησιμοποίησε 2 εντελώς φυσικά υλικά
Τι να μαγειρέψω σήμερα; Νηστίσιμο μενού της εβδομάδας από τη διατροφολόγο
Ο γύρος που ξεγελάει και τους κρεατοφάγους - Ιδανικός για νηστεία και δίαιτα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr