
Η καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, που καταφέρνει να συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Με υλικά που συνήθως έχεις ήδη στην κουζίνα σου, μακαρόνια, αυγά, τυρί και μπέικον ή πανσέτα, φτιάχνεις ένα πιάτο που σε ικανοποιεί κάθε φορά. Δεν έχει κρέμα, δεν έχει υπερβολές, μόνο μεράκι, σωστό ανακάτεμα και λίγη υπομονή.
Το καλύτερο όμως; Μπορείς να τη φτιάξεις γρήγορα και με μόνο ένα σκεύος! Αν δεν έχεις χρόνο, αν πεινάς και θες κάτι νόστιμο τώρα, αν πρέπει να επιστρέψεις στις δουλειές σου ή απλά θέλεις να φας κάτι ζεστό και χορταστικό πριν ξαπλώσεις στον καναπέ... τότε η καρμπονάρα είναι η λύση σου.
Μέσα σε λίγα λεπτά, έχεις στο πιάτο σου ένα comfort food που θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω. Γρήγορα, εύκολα, τσακ-μπαμ!
Συνταγή για ατομική καρμπονάρα
Υλικά:
- 50 γρ. ζυμαρικά
- 125 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 2 κρόκοι αυγών
- 30 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 25 γρ. άπαχο μπέικον ή μπέικον γαλοπούλας
- 40 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 60 γρ. μανιτάρια σε φέτες (βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά για να φύγει η υγρασία)
- 50 ml light γάλα
- 50 ml ζωμό κοτόπουλου
- 10 γρ. τυρί παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
*Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά και θα χρειαστείς ένα μπολ 750 ml.
Διάβασε επίσης:
Γιατί δεν πρέπει να τρως πολλά ζυμαρικά;
Παχαίνουν τα ζυμαρικά; Πώς να τα καταναλώνω σωστά και μερικές light συνταγές
Παραδοσιακά ζυμαρικά: 8 εναλλακτικές για να αντικαταστήσεις τις συμβατικές εκδοχές
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr