
Τα bagel είναι από εκείνα τα αρτοσκευάσματα που ενώ μοιάζουν απλά, μπορούν να γίνουν θρεπτικά και νόστιμα ανάλογα με το πώς τα φτιάχνεις και με τι τα συνοδεύεις. Αν και συνήθως τα συνδέεις με τη Νέα Υόρκη ή με πιο "βαριά" πρωινά, η διατροφική τους αξία μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα.
Ένα κλασικό bagel περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια, και αν επιλέξεις εκδοχές με αλεύρι ολικής άλεσης, τότε έχουν και φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Μπορείς επίσης να τα γεμίσουμε με πηγές πρωτεΐνης, όπως το αυγό ή το cottage cheese, για ένα πιο ισορροπημένο γεύμα.
Και μιας και μιλάμε για cottage cheese… Υπάρχει μια φανταστική συνταγή για τα πιο αφράτα, πρωτεϊνούχα bagel με cottage cheese! Αυτή η συνταγή αντικαθιστά τη βαριά μαγιά με πιο ελαφριά υλικά, και το cottage cheese προσθέτει γεύση αλλά και μια εξαιρετική δόση πρωτεΐνης, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν στην απόλαυση.
Bagel με τυρί cottage
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για πασπάλισμα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι cottage cheese, πολτοποιημένο (σε μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ)
- ½ αυγό, χτυπημένο
- σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά.
2) Βάλε το cottage cheese σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο.
3) Πρόσθεσε το πολτοποιημένο cottage cheese στο μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε. Ξεκίνησε με ένα πιρούνι και συνέχισε με τα χέρια μέχρι να έχεις μια λεία ζύμη.
*Σημείωση: Αν η ζύμη είναι κολλώδης, πασπαλίστε λίγη έξτρα ποσότητα αλευριού.
4) Χώρισε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Πλάσε το καθένα σε μπαλάκι και με το δάχτυλό σου άνοιξε μια τρύπα στο κέντρο για να τους δώσεις το σχήμα bagel.
5) Χτύπησε ½ αυγό ή μόνο το ασπράδι και με ένα πινέλο, πέρασε την επιφάνεια και τα πλαϊνά κάθε bagel. Πασπάλισε προαιρετικά με σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή άλλο μείγμα.
6) Ψήσε στους 150°C για περίπου 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Διάβασε επίσης:
Τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στη χρήση του air fryer
Oμελέτα με cottage στο air fryer - Γρήγορο και υγιεινό
Τι να επιλέξεις για ένα πιο υγιεινό brunch;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr