Δίαιτα: Μήπως σου έγινε εμμονή; Απάντησε στις ερωτήσεις

Κάνεις δίαιτα ή αφήνεις τη δίαιτα να γίνεται το επίκεντρο της ζωής σου; Απάντησε στις ερωτήσεις και λάβε δράση.

13.04.2017

εχεις διαβασει

Δίαιτα: Μήπως σου έγινε εμμονή; Απάντησε στις ερωτήσεις

Δεν χρειάζεται να σου το πούμε εμείς πως για να κάνεις δίαιτα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο: χρόνο που περνάς νιώθοντας άσχημα για τον εαυτό σου, χρόνο που περνάς διαβάζοντας άρθρα και δίαιτες. Και υπάρχει και ο χρόνος που περνάς μέσα στην απογοήτευση όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, όταν τα θέλεις.

Φυσικά είναι θεμιτό να θέλεις να χάσεις βάρος. Είναι επίσης θεμιτό να δουλεύεις προς αυτό το στόχο κάθε μέρα της ζωής σου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η δίαιτα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του μυαλού σου, ούτε να ζεις με την πεποίθηση πως η «αληθινή» ζωή σου θα ξεκινήσει όταν θα χάσεις τα κιλά που θέλεις.

Κι επειδή μια νοοτροπία σαν αυτή που περιγράφεται μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνη, απάντησε τις παρακάτω ερωτήσεις για να προσδιορίσεις εάν η δίαιτα καταλαμβάνει όλο σου το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βάλε τα λουλούδια στο φαγητό: Ποια να προτιμήσεις και γιατί;
1. Το νούμερο στη ζυγαριά επηρεάζει τη διάθεσή σου;

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να προσδιορίζουν τον εαυτό τους από το νούμερο στη ζυγαριά. Εάν το να ζυγίζεσαι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί και το νούμερο που θα δεις καθορίζει το αν θα έχεις καλή ή κακή μέρα, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Η χρήση της ζυγαριάς μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να καταγράφεις την πρόοδός σου ακόμη και για να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό, όχι όμως αν σε ρίχνει ψυχολογικά. Εάν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να ανέβεις στη ζυγαριά χωρίς αυτό να σε επηρεάσει βαθιά, θα πρέπει να μάθεις να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα.

Δεν είσαι μόνο το νούμερο στο ζυγαριά. Είσαι ένας άνθρωπος που η αξία του δεν ποσοτικοποιείται. Για να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά ως εργαλείο, διάλεξε μια φορά την εβδομάδα για να ζυγίζεσαι. Εάν ανεβαίνεις συχνότερα, απλά σπαταλάς το χρόνο σου!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece