Δίαιτα Pegan: Η νέα hot δίαιτα του 2015!

Η νέα hot δίαιτα του 2015 συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της Paleo και της Vegan.

26.01.2015

εχεις διαβασει

Δίαιτα Pegan: Η νέα
hot δίαιτα του 2015!

Γιατί να μη συνδυάσουμε τους βασικούς κανόνες από δύο δίαιτες που έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και μαζί και τα πλεονεκτήματά τους για τη σιλουέτα και την υγεία; Σ’ αυτή την απλή σκέψη βασίστηκε η δημιουργία της Pegan, της δίαιτας που αποτελεί μίγμα της Paleo Diet και της χορτοφαγίας (Vegan).

Σύμφωνα με την Paleo Diet, οι τροφές που πρέπει να καταναλώνονται είναι αυτές με τις οποίες τρέφονταν οι πρόγονοί μας την εποχή των σπηλαίων, δηλαδή κρέας, ψάρι, αυγά, λαχανικά και φρούτα. Η ζάχαρη, τα δημητριακά, οι επεξεργασμένες τροφές και γενικά ό,τι δεν είχε στη διάθεσή του ο προϊστορικός άνθρωπος απαγορεύονται.

Από την άλλη, η χορτοφαγική διατροφή αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και σπόρους και απαγορεύει ό,τι προέρχεται από τα ζώα.  

Παρόλο που εκ πρώτης όψεως δείχνουν μάλλον εντελώς διαφορετικές, αυτές οι δύο δίαιτες έχουν αρκετά κοινά σημεία, όπως ότι επικροτούν μια διατροφή βασισμένη σε τροφές που βρίσκονται στη φυσική τους μορφή και δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, δεν περιέχουν πρόσθετα και τεχνητά συστατικά, αλλά και ότι ακολουθώντας τις κάποιος μπορεί όχι μόνο να χάσει κιλά αλλά και να αποκομίσει οφέλη για την υγεία του, όπως μειωμένη χοληστερίνη και περιορισμό των πιθανοτήτων εμφάνισης διαβήτη.

Δες τις βασικές αρχές για να την ακολουθήσεις…

[related id="27095"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece