Συνταγή για κέικ αμυγδάλου με γιαούρτι (χωρίς αλεύρι!)

Μια υγιεινή, χωρίς γλουτένη επιλογή για πρωινό ή σνακ για το γραφείο.

κεικ χωρις γλουτενη iStock

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που προσπαθούν να αφαιρέσουν την γλουτένη απο την διατροφή τους, είτε επειδή έχουν δυσανεξία σε αυτή, είτε επειδή προσπαθήσουν να απαλλαγούν απο το περιττό βάρος. Η γλουτένη, δεν είναι τίποτα άλλο απο μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε μερικά δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη και η οποία είναι υπεύθυνη για το "φούσκωμα" αρκετών τροφίμων.

Μεταξύ αυτών, όπως ήδη γνωρίζεις, είναι τα περισσότερα αρτοσκευάσματα, τα οποία θεωρούνται συνήθως οι βασικοί ύποπτοι που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά ή είναι υπεύθυνα για το πρήξιμο που μπορεί να αισθάνεσαι κατά καιρούς. Η ιδέα, ωστόσο, ενός λαχταριστού κέικ πάντα θα σε βάζει στον πειρασμό να πέσεις και πάλι στην παγίδα της γλουτένης, εκτός φυσικά και αν είναι gluten free, όπως η παρακάτω συνταγή. Το υγρό κέικ απο αλεύρι αμυγδάλου και γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή να συνοδεύσεις τον καφέ σου το πρωί ή να έχεις μαζί σου στην δουλειά, χωρίς να επιβαρυνθείς ασφαλώς με περιττές θερμίδες.

Υλικά:

¾ φλιτζ γιαούρτι στραγγιστό

3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλιτζ + 1 κ.σ. λάδι καρύδας

2 φλιτζ αλεύρι αμυγδάλου

1/3 φλιτζ ερυθριτόλη (γλυκαντική ουσία)

2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

¼ κ.γ. αλάτι

Δες την εκτέλεση στο βίντεο:

Διάβασε επίσης:

 Συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι: Πλούσιο σε σπόρους και θρεπτικά συστατικά

Διατροφή χωρίς γλουτένη: Οι τροφές που δεν περιέχουν καθόλου

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i