Συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι: Πλούσιο σε σπόρους και θρεπτικά συστατικά

Χωρίς πολλούς υδατάνθρακες και πλούσιο σε φυτικές ίνες - ιδανικό για μία υγιεινή διατροφή.

ψωμί χωρις γλουτένη iStock

Χάρη στον άπλετο ελεύθερο χρόνο που σου δημιούργησε η καραντίνα μέσα στο σπίτι, σίγουρα θα δοκίμασες να πειραματιστείς έστω και μια φορά στην κουζίνα. Πολλοί ήταν εκείνοι που για πρώτη φορά στην ζωή του, ζύμωσαν και έψησαν μόνοι τους το δικό τους ψωμί, ποντάροντας το με περηφάνια στα social media. Αν ανήκεις και εσύ ανάμεσα σε αυτούς, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μια νέα υγιεινή συνταγή ψωμιού, απαλλαγμένη απο την γλουτένη που κρύβει το αλεύρι, αφού την θέση του πρόκειται να πάρουν οι ξηροί καρποί.

Υλικά:

2 ¼ φλιτζ βρώμη

1 φλιτζ ψημένους ηλιόσπορους (αλατισμένους ή ανάλατους, ότι επιλέξεις)

½ φλιτζ σπόρους κολοκύθας

¾ φλιτζ αμύγδαλα ψητά χοντροκομμένα

¾ φλιτζ σπόρους λιναριού

1/3 φλιτζ φλοιό σπόρων ψυλλίου

3 κουταλιές σπόρους chia

2 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας σφένδαμο

¼ φλιτζ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 ½ φλιτζ νερό

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ελαφρά 3 μικρά ταψιά για φρατζόλα. Βάλε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα υγρά συστατικά και χρησιμοποίησε τα χέρια σου ή ένα γερό κουτάλι για να αναμίξεις καλά τα υλικά. Μετέφερε το μείγμα στα τρία μικρά ταψιά, σκέπασε τα με μια πλαστική μεμβράνη και βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε το ψωμί να ψηθεί, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στις άκρες (περίπου 45 λεπτά). Άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον δύο ώρες. Μπορείς να το τυλίξεις με μια μεμβράνη και να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο για μια περίπου εβδομάδα.

 Πηγή συνταγής: momskitchenhandbook.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i