Πέντε ροφήματα για να διώξεις το φούσκωμα απο το στομάχι

Kαι να αισθανθείς ανακούφιση.

φούσκωμα απο το στομάχι iStock

Το πρησμένο ή φουσκωμένο στομάχι είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Σε κάνει να νιώθεις άβολα, κούραση και δυσπεψία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συνοδεύεται από πόνους. Οι αιτίες που το προκαλούν είναι πολλές μεταξύ των οποίων οι κακές διατροφικές συνήθειες, όπως τα αναψυκτικά ή η γρήγορη κατανάλωση φαγητού, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, λαχανικά και όσπρια, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελών κ.α.

Επειδή μερικές φορές είναι αδύνατον να απαρνηθείς κάποιο από τα παραπάνω παραδείγματα, αλλά ξέρεις πως το φούσκωμα αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα ακόλουθα 5 φυσικά ροφήματα, που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ανάλαφρη.

1. Πράσινο τσάι

πράσινο τσαι
iStock

Το άγλυκο πράσινο τσάι σε ενυδατώνει, ενισχύει τον μεταβολισμό σου και λειτουργεί ως πρεβιοτικό, το οποίο συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου. Μπορείς να το απολαύσεις κρύο ή ζεστό.

2. Νερό με αγγούρι ή λεμόνι

νερό με λεμόνι
iStock

Το νερό μπορεί να αποκτήσει ένα twist γεύσης αν προσθέσεις λίγες φέτες λεμονιού ή αγγουριού. Θα βοηθήσει με την ενυδάτωση του οργανισμού σου και θα "ξυπνήσει" τον μεταβολισμό σου.

3. Smoothie με καρπούζι

καρπούζι
iStock

Ένα smoothie φτιαγμένο από μερικές φέτες φρέσκου καρπουζιού, εκτός του ότι θα σε δροσίσει με την γεύση του, θα σε απαλλάξει από το φούσκωμα αφού το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό και κάλιο, ένας συνδυασμός φάρμακο για την περίπτωση αυτή. Επιπλέον έχει λίγες θερμίδες και έτσι δεν θα επιβαρύνεις την σιλουέτα σου.

4. Τσάι με μέντα

μεντα
iStock

Η μέντα έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών, ανακουφίζει από τις κράμπες και χαλαρώνει το σώμα. Αυτό καθιστά το τσάι μέντας το τέλειο ποτό για να ξεφορτωθείς το φούσκωμα της κοιλιάς. Δοκίμασε το κυρίως ζεστό.

5. Χυμός ανανά

ανανας
iStock

Ο ανανάς περιέχει το ένζυμο βρομελίνη. Το τελευταίο μειώνει τη φλεγμονή και διεγείρει την πέψη, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση στο στομάχι σου.

Διάβασε περισσότερα:

Φουσκωμένη κοιλιά, διαταραχές του εντέρου... για όλα φταίνε οι ορμόνες!

Φούσκωμα στην κοιλιά: Οι ασκήσεις που ανακουφίζουν άμεσα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i