5 μικρές αλλαγές που προλαμβάνουν την αύξηση βάρους

Από την ηλικία των 20 έως και τα 55, οι περισσότεροι ενήλικες προσλαμβάνουν τουλάχιστον 0,50 με 1 κιλό κάθε χρόνο.

αύξηση βάρους iStock

Όπως έχει αποδειχθεί, μεταξύ των ηλικιών 20 και 55 ετών, οι περισσότεροι ενήλικες προσλαμβάνουν τουλάχιστον 0,50 με 1 κιλό κάθε χρόνο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μεγαλώνοντας αυξάνεται το βάρος μας. Η αύξηση αυτή συνήθως δεν είναι αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων φαγητού. Αντιθέτως, συχνά προκαλείται από την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων - περίπου 100-200 θερμίδες – περισσότερων από εκείνες χρειάζεται ο οργανισμός κάθε μέρα.

Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως μπορούμε να προλάβουμε την εν λόγω αύξηση, αν ακολουθήσουμε ορισμένες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, όπως επίσης και αν προσθέσουμε την άσκηση στο πρόγραμμα μας. Και αυτό γιατί πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το να τρώμε 100-200 θερμίδες λιγότερες ή να καίμε επιπλέον 100-200 θερμίδες κάθε μέρα, μπορεί να είναι αρκετό για να εμποδίσουμε τον εαυτό μας να πάρει βάρος μακροπρόθεσμα.

5 μικρές αλλαγές που προλαμβάνουν την αύξηση βάρους

1. Κατέβα από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα και περπάτησε την υπόλοιπη διαδρομή

Αυτό θα σε βοηθήσει να περπατήσεις 10 έως 15 λεπτά περισσότερο την ημέρα και άρα να κάψεις έως και 60 θερμίδες περισσότερες, ανεξαρτήτως αν γυμνάζεσαι. Αν κάνεις το ίδιο γυρνώντας στο σπίτι, θα κάψεις τις διπλές θερμίδες.

2. Φάε το μισό γλυκό σήμερα και το υπόλοιπο αύριο

Τρώγοντας μισό γλυκό την ημέρα θα μπορούσες να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων στο μισό. Έτσι και θα φας δύο συνεχόμενες μέρες γλυκό και δε θα επιβαρυνθείς με πολλές θερμίδες σε μια μόνο ημέρα.

3. Πες όχι στο ανθυγιεινό συνοδευτικό

Αν θέλεις να συνδυάσεις το κρέας ή το ψάρι με ένα συνοδευτικό, ώστε να θεωρείται ολοκληρωμένο γεύμα, σίγουρα μην επιλέγεις τηγανιτές πατάτες για το πλάι. Πες ναι στη σαλάτα ή το καστανό ρύζι και την κινόα και μείωσε έως και 200 θερμίδες, τη θερμιδική αξία του πιάτου σου.

4. Πρόσθεσε μια λιγότερη κουταλιά ελαιόλαδου στο μαγείρεμα σου

Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για παράδειγμα, περιέχει λίγο περισσότερες από 100 θερμίδες, επομένως η χρήση λιγότερων μπορεί να είναι ένας τρόπος αποφυγής πρόσθετων θερμίδων.

5. Προτίμησε να πίνεις τον καφέ σου χωρίς πρόσθετο γάλα

Το γάλα στο καφέ μπορεί να προσθέσει έως και 150 θερμίδες. Για να απολαμβάνεις τον καφέ χωρίς ενοχές, καλύτερα να μην προσθέτεις έξτρα γάλα, ενώ αν σου αρέσει ο espresso, επίλεξέ τον.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i