Αν και δεν βρισκόμαστε στην Πόλη του Φωτός, η γαλλική κρεμ μπρουλέ είναι από τις top επιλογές γλυκών μετά το εορταστικό δείπνο. Είναι φρέσκια, ελαφριά και διακριτική στη γεύση ενώ το σπάσιμο της καραμελένιας κρούστας χαρίζει μια λαχταριστή νότα στους γευστικούς μας κάλυκες. Βέβαια, παρά την βελούδινη και ελαφριά υφή της, δεν είναι καθόλου "αθώα" στο θέμα των λιπαρών, προσθέτοντας επιπλέον θερμίδες στην ήδη επιβαρυμένη από τις αλμυρές λιχουδιές σιλουέτα μας. Για να την απολαύσεις όμως χωρίς ενοχές, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις μια πιο υγιεινή εκδοχή της, που δεν περιλαμβάνει καθόλου γαλακτοκομικά και αυγά.
Υλικά:
340 γραμ σφιχτό τόφου
2/3 φλιτζ γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
1 κ.σ. βούτυρο κάσιους
2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου
¼ φλιτζ βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο + για την κρούστα
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Πρόσθεσε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Μετέφερε το μείγμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Άδειασε το ζεστό μείγμα σε ειδικές φόρμες για κρεμ μπρουλέ, που μπορούν να ζεσταθούν στον φούρνο. Άφησε την κρεμ μπρουλέ να ψηθεί για 40 με 50 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση. Έπειτα καλύπτοντας τα φορμάκια με μεμβράνη βαλέ τα στο ψυγείο να παγώσουν. Για την καραμελένια κρούστα, λιώσε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακάτεψε τη με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν είναι έτοιμη, ρίξε τη πάνω στην κρεμ μπρουλέ και κουνήστε τα φορμάκια γρήγορα να πάει παντού.
Διάβασε επίσης:
Πρωινό με "γεύση" Χριστουγέννων: Συνταγή για "Gingerbread" oatmeal
Κέικ σοκολάτας με πουρέ κάστανο: Η ιδανική συνταγή για να καταλάβεις ότι έρχεται ο χειμώνας
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr