Τέσσερις κανόνες στο πρωινό γεύμα για να χάσεις άμεσα βάρος

Όταν θέλεις να χάσεις περιττά κιλά, το πρωινό γεύμα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου.

πρωινο iStock

Κατά καιρούς κυκλοφορούν αρκετές πληροφορίες αλλά και μύθοι για το πρωινό γεύμα. Συνεχώς μαθαίνεις για νέες διατροφικές επιλογές και trends που μπορείς να κάνεις ώστε να ξεκινήσεις με ενέργεια την μέρα σου. Κάποιο φανατικοί οπαδοί της βρώμης, υποστηρίζουν πως το oatmeal είναι το ιδανικό πρωινό καθώς περιέχει μπόλικες φυτικές ίνες, ενώ άλλοι παραμένουν πιστοί στα αυγά καθώς χαρίζουν άπαχη πρωτινή στο σώμα. Άλλοι πάλι αρνούνται να παραλείψουν το πρωινό.

Πρωινό με "γεύση" Χριστουγέννων: Συνταγή για "Gingerbread" oatmeal

Όλα τα παραπάνω είναι λογικό να προκαλούν σύγχυση σχετικά με το γεύμα αυτό σε συνδυασμό με την προσπάθεια σου να χάσεις περιττά κιλά. Ευτυχώς, οι ειδικοί στην διατροφή δίνουν τα φώτα τους και αποκαλύπτουν τις διατροφικές συνήθειες που καλό είναι να ακολουθούμε στο πρωινό γεύμα αν στους fitness στόχους μας είναι η άμεση απώλεια βάρους.

1. Πρόσθεσε πρωτεΐνη στο πρωινό γεύμα

Ειδικοί διατροφολόγοι και διαιτολόγοι επισημαίνουν πως το πρωινό γεύμα πρέπει να περιέχει ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης. Και αυτό γιατί, η πρωτεΐνη είναι κορυφαίο μακροθρεπτικό συστατικό για τον κορεσμό, κάτι που σε βοηθάει να περιορίσεις την επιθυμία σου για τσιμπολογήματα αφού φας. Τα αυγά, το γιαούρτι, το στήθος γαλοπούλας, οι σπόροι κολοκύθας, το τόφου είναι ιδανικές επιλογές για να παραμείνεις χορτάτη.

2. Πιες πολύ νερό

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να πίνουν νερό αφού φάνε το πρωινό. Σύμφωνα με την Courtney D'Angelo πρέπει να πίνουμε νερό τόσο πριν και μετά το γεύμα, όσο και κατά τη διάρκεια αυτού για να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους. Η σωστή ενυδάτωση προωθεί ένα υγιές πεπτικό σύστημα, με ομαλή λειτουργία της πέψης. Πριν ακόμα πιεις καφέ, φρόντισε να καταναλώσεις πρώτα ένα ποτήρι νερό.

3. Περιόρισε την ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι ο απόλυτος εχθρός στην προσπάθεια σου να ξεφορτωθείς κάποια κιλά. Η συνήθεια να προσθέτεις ζάχαρη στον καφέ επιβαρύνει την σιλουέτα σου, ενώ είναι η αιτία για ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείς να πιεις καθόλου σκέτο τον καφέ σου, θυμήσου να περιορίσεις την ζάχαρη από άλλα γεύματα ή να δοκιμάσεις να προσθέσεις γάλα με χαμηλά λιπαρά.

4. Μην παραλείπεις το πρωινό

Δεν έχει μόνο σημασία το φαγητό που τρώμε για πρωινό, αλλά η όλη διαδικασία πρωινού, η οποία κάνει τεράστια διαφορά στην υγεία και φυσικά στο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Οι ειδικοί συμφωνούν πως το πρωινό γεύμα επιταχύνει τον μεταβολισμό και μπορείς να κάψεις μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων μέσα στην μέρα.

Νηστίσιμα πρωινά: 6 ιδέες για να ξεκινήσεις τη μέρα σου νόστιμα και υγιεινά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i