
Συνταγή: Genevieve Co, Φωτογράφηση: Sang An.
Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, αυτή η σαλάτα προσφέρει μοναδικά αρώματα αλλά και φουλ ενέργεια.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. λεπτοτριμμένος, καλά καβουρδισμένος καφές
- 2 κ.σ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- 2 κ.σ. συν 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 450 γρ. ξεκοκαλισμένη μοσχαρίσια μπριζόλα
- θαλασσινό αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 λάιμ
- 6 μίνι στρογγυλές πιπεριές, σε φέτες
- 12 πιπεριές τσέρι από βάζο, στραγγισμένες και λεπτοκομμένες
- 1 μαρούλι κομμένο (περίπου 8 φλιτζάνια)
- 1/4 φλ. φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε τον καφέ, το τσίλι, την πάπρικα και 1/2 κ.γ. κύμινο. Τρίψε το κρέας με 1 κ.γ. λάδι, αλατοπιπέρωσε και τρίψ’ το με το μείγμα του καφέ. Άφησέ το στην άκρη. Ζέστανε μια σχάρα ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Ξύσε τη φλούδα του ενός λάιμ σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε 2 κ.σ. από το χυμό του. Ανάμειξε στο λάιμ το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. κύμινο και 2 κ.σ. λάδι. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τις πιπεριές στο μπολ και ανακάτεψε. Άφησέ τα στην άκρη.
3. Ψήσε το κρέας για 5-6 λεπτά σε κάθε πλευρά. Άφησέ το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Βάλε σε ένα μπολ το μαρούλι και το δυόσμο, ανακάτεψέ τα και μοίρασέ τα σε πιάτα. Κόψε το κρέας παράλληλα με τις ίνες σε 4 κομμάτια και μετά λεπτόκοψέ τα σε φέτες κάθετα στις ίνες. Βάλε το κρέας πάνω από τη σαλάτα και σέρβιρε με φέτες λάιμ.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα: 393 θερμίδες, 25 γρ. λιπαρά (7,6 γρ. κορεσμένα),
21 γρ. υδατάνθρακες, 24 γρ. πρωτεΐνη, 5 γρ. φυτικές ίνες, 398 mg νάτριο.
Η σαλάτα ως πλήρες γεύμα: 5 λάθη που κάνουμε όταν τη φτιάχνουμε
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr