4 τρόποι για απώλεια βάρους χωρίς να σταματήσεις να τρως τα αγαπημένα σου φαγητά

Τέσσερα tricks για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να τρώει λιγότερο.

απώλεια βάρους iStock

Επιδιώκοντας να χάσεις μερικά κιλά, το πρώτο πράγμα που επιχειρείς είναι περιοριστικές δίαιτες που διαρκώς σε αφήνουν να παλεύεις με το αίσθημα της πείνας. Η διαδικασία αυτή σχεδόν ποτέ δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού εκτός από καθόλου διασκεδαστική, είναι εξαντλητική για τον οργανισμό σου.

Από την άλλη, κόβοντας οποιοδήποτε φαγητό που απολαμβάνεις, σε κυριεύει το αίσθημα της στέρησης καθώς και της ενοχής αν υποκύψεις στον πειρασμό και φας μια μπάλα παγωτό ή ένα burger. Το μυστικό για να πετύχεις τον σκοπό σου είναι να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να τρώει λιγότερο και ας είναι η αγαπημένη σου σπεσιαλιτέ μια φορά στο τόσο. Για να το πετύχεις αυτό, ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα:

Χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο

Σε μια προσπάθεια να "ξεγελάσεις" τον εαυτό σου ώστε να πετύχεις να τρως λιγότερο, φρόντισε να χρησιμοποιείς μικρότερο πιάτο. Η απλή αυτή πρακτική σε βοηθάει όντως να φας μικρότερη μερίδα φαγητού, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χώρος να προσθέσεις και κάτι ακόμα.

Πιες νερό πριν από γεύμα σου

Το νερό λειτουργεί ευεργετικά για το σώμα με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να "γεμίσει" το στομάχι, χωρίς να προσθέτει καμία απολύτως θερμίδα στην σιλουέτα σου. Πριν από το γεύμα σου, λοιπόν, πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό και μετά ξεκίνα να τρως. Σύντομα θα παρατηρήσεις ότι έχεις "φουσκώσεις" χωρίς να έχεις φάει πολύ.

Φάε πιο αργά

Αν έχεις αποκτήσει την συνήθεια να τρως βιαστικά, πρώτον χάνεις την απόλαυση του γεύματος σου και δεύτερον τρως σίγουρα περισσότερο. Και αυτό γιατί, όταν τρως γρήγορα δεν προλαβαίνει το στομάχι σου να στείλει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχεις πια χορτάσει, με αποτέλεσμα να συνεχίζεις με το φαγητό, ώσπου αρχίζεις να αισθάνεσαι φούσκωμα. Πάρε τον χρόνο σου, αφιερώνοντας πολύτιμα λεπτά τόσο στον εαυτό σου, όσο και στην διαδικασία του γεύματος.

Δοκίμασε να φας με το αντίθετο χέρι από αυτό που χρησιμοποιείς συνήθως

Επιχειρώντας να φας με το αντίθετο χέρι από αυτό που συνήθως χρησιμοποιείς, σίγουρα θα δυσκολευτείς στην αρχή. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια απέδειξε πως η επιπλέον προσπάθεια που θα καταβάλεις για να φας, σε βοηθάει να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσεις, καθώς αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην διαδικασία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i