Νηστεύεις; Τρεις light συνταγές της διατροφολόγου για βραδινό έως 300 θερμίδες

Οι παρακάτω συνταγές θα σου δώσουν απάντηση στο κλασικό ερώτημα "τι να φάω το βράδυ;".

Light νηστίσιμα γεύματα iStock

Νηστεύεις; Οι παρακάτω συνταγές από τη Δήμητρα Γλυνού, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο (cibus.gr), θα σου δώσουν απάντηση στο κλασικό ερώτημα "τι να φάω το βράδυ;".

Αβοκάντο γεμιστό με γαρίδες

Υλικά για 4 μερίδες 

• 2 αβοκάντο κομμένα στη μέση

• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 50 γρ. τυρί κίτρινο φυτικό

• 3 κ.σ. χυμός λάιμ

• 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

• 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες

• 100 γρ. ντοματίνια

• Αλάτι

• Πιπέρι

Αφαιρείς προσεκτικά τη σάρκα από τα αβοκάντο χωρίς να χαλάσεις το σχήμα του κομμένου φρούτου. Σε μικρό μπολ αναμειγνύεις απαλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον χυμό λάιμ, τον χυμό πορτοκαλιού, το τυρί και το εσωτερικό από τα αβοκάντο. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις τις γαρίδες μαζί με τα ντοματίνια και λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν οι γαρίδες, τις ρίχνεις μαζί με όλα τα υλικά και ανακατεύεις καλά. Τέλος, γεμίζεις τα αβοκάντο με τη γέμιση.

Διατροφική αξία (ανά μερίδα): Θερμίδες: 300 Υδατάνθρακες: 8 γρ. Πρωτεΐνη: 22 γρ. Λιπαρά: 17 γρ.

Σαλάτα με γαρίδες

Υλικά για 4 μερίδες 

• 200 γρ. πράσινα φασολάκια βρασμένα

• 100 γρ. γαρίδες βρασμένες

• 20 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψίχα)

• 1 κ.σ. μουστάρδα

• 1 λεμόνι

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

Αρχικά βράζεις τις γαρίδες και τα φασολάκια. Στη συνέχεια βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τα φασολάκια, τις γαρίδες και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύεις τα υλικά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Τέλος, προσθέτεις τη σος στη σαλάτα και σερβίρεις.

Διατροφική αξία (ανά μερίδα): Θερμίδες: 200 Υδατάνθρακες: 15 γρ. Πρωτεΐνη: 12,6 γρ. Λιπαρά: 10 γρ.

Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι

Υλικά για 4 μερίδες 

• 2 μελιτζάνες μεγάλες

• 80 γρ. πλιγούρι ωμό

• 1 κρεμμύδι

• 1 ντομάτα

• 1 πιπεριά

• Αλάτι

• Πιπέρι

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• Προαιρετικά, 4 κ.σ. τριμμένο ανθότυρο αν δε νηστεύεις τα γαλακτοκομικά.

Μουλιάζεις για 10 λεπτά σε βραστό νερό το πλιγούρι. Ανοίγεις τις μελιτζάνες στη μέση και αδειάζεις με ένα κουτάλι όσο περισσότερη ψίχα μπορείς χωρίς να σπάσεις το λαχανικό. Ψιλοκόβεις στο μούλτι το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά. Σε ένα μπολ βάζεις την ψίχα της μελιτζάνας και τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το πλιγούρι. Ανακατεύεις καλά και γεμίζεις με το μείγμα τις μελιτζάνες. Ψήνεις στον φούρνο για 30 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείς το ανθότυρο, το προσθέτεις στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.

Διατροφική αξία (ανά μερίδα): Θερμίδες: 222 Υδατάνθρακες: 12 γρ. Πρωτεΐνη: 5 γρ. Λιπαρά: 3,5 γρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i