Μπάρες granola με φυστικοβούτυρο: Το ιδανικό σνακ για τις ημέρες που απλώς δεν προλαβαίνεις

Το on the go σνακ που μπορείς να έχεις πάντα στην τσάντα σου και σε γεμίζει ενέργεια περιέχει ένα πολύτιμο συστατικό: granola βρώμης Kölln.

μπαρες γκρανολα iStock

Το πρωινό ξύπνημα συνήθως πάει από αναβολή σε αναβολή, ειδικά τις περιόδους όπου το πρόγραμμα σου είναι ασφυκτικά γεμάτο. Τις ημέρες αυτές, λοιπόν, όχι μόνο χρόνο για το πρωινό γεύμα δεν έχεις, αλλά μετά βίας προλαβαίνεις να αρπάξεις κάτι από τα ντουλάπια της κουζίνας, ώστε να φας σε λιγότερο από ένα λεπτό καθώς περιμένεις κολλημένη στο φανάρι. Αν και η επιλογή αυτή δεν είναι απόλυτα ιδανική για ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας, τουλάχιστον ας είναι εκείνη που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στο απαιτητικό πρόγραμμά σου, χωρίς παρεμβολές πείνας.

Για να γίνει αυτό πρέπει να επιλέξεις ένα εύκολο τσιμπολόγημα της στιγμής, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως είναι αυτές οι τραγανές μπάρες granola με φυστικοβούτυρο. Και σίγουρα τα δημητριακά βρώμης Kölln που περιέχουν θα δώσουν μια γλυκιά νότα στο πρωινό σου.

Υλικά (10 μερίδες):

135γρ. (1 ½ φλιτζάνι) Kölln® Oat Granola, Σοκολάτα Μπισκότο

150γρ. (½ φλιτζάνι) Φυστικοβούτυρο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης & συντηρητικά)

65γρ. (¼ φλιτζάνι) Σιρόπι σφενδάμου

125γρ. Κουβερτούρα με Stevia

Εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. Αλάτι

Χρόνος Προετοιμασίας: 10'

Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πρόσθεσε τα δημητριακά Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο. Στη συνέχεια, μετάφερε το μείγμα σε ένα σκεύος με λαδόκολλα, άπλωσε ομοιόμορφα και πίεσε καλά να μην υπάρχουν κενά. Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, απλώσε ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα που έχεις φτιάξει και μετέφερε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. Τέλος, αφού έχει παγώσει το μείγμα κόψε σε μπάρες.

Διατροφική Αξία:

Ανά Μερίδα

  • Θερμίδες: 217 Kcal
  • Λιπαρά: 13,7g
  • Υδατάνθρακες: 14,5g
  • Πρωτεΐνες: 4,5g
  • Φυτικές Ίνες: 4,5g

Για περισσότερες συνταγές με προϊόντα Kölln, επισκέψου την ιστοσελίδα του brand

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i