Ετοίμασε το πιο γευστικό πρωινό από το βράδυ: Σοκολατένιο overnight oats με φράουλες

Το νόστιμο και θρεπτικό ανοιξιάτικο πρωινό που θα γεμίσει ενέργεια τον οργανισμό σου.

oatmeal iStock

To overnight oats ή αλλιώς "πουτίγκα βρώμης" αποτελεί το διατροφικό trend που άλλαξε ολοκληρωτικά τα δεδομένα στο πρωινό γεύμα. Ουσιαστικά πρόκειται για την "κρύα" εκδοχή του oatmeal, χωρίς να χρειάζεται βράσιμο η βρώμη με κάποιο υγρό στοιχείο όπως το γάλα. Απλώς ανακατεύεις το βασικό υλικό – που δεν είναι άλλο από την βρώμη – μέσα σε ένα μπλέντερ με τα υπόλοιπα συστατικά της αρεσκείας σου. Τοποθετείς το "μαγικό" μείγμα στο ψυγείο και το επόμενο πρωί έχει έτοιμο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ένα νόστιμο, θρεπτικό και δροσερό on the go πρωινό γεμάτο φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και βιταμίνες.

Το μυστικό για να φτιάξεις το τέλειο overnight oats βρίσκεται στο συνδυασμό των υλικών που θα επιλέξεις να χρησιμοποιείς. Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί για την γλυκιά πουτίγκα βρώμης, με αποκορύφωμα εκείνους που δημιουργούνται με φρέσκα φρούτα εποχής. Και επειδή η άνοιξη φημίζεται για τις ζουμερές κατακόκκινες φράουλες της, η παρακάτω συνταγή από το @Nutrition Tips|Healthy Recipes στο Instagram, με φράουλες και σοκολάτα αποτελεί must επιλογή.

Υλικά:

Για το σοκολατένιο μέρος:

100 γρ. Γιαούρτι 2%

1,5 κ.σ γάλα

1,5 κ.σ αλεσμένη βρώμη

3 κ.γ άγλυκο κακάο

1 κ.γ ταχίνι ή βούτυρο ξηρού καρπού

1 κ.γ μέλι

1/4 βανίλια

Για το φραουλένιο μέρος :

100 γρ. Γιαούρτι 2%

1,5 κ.σ αλεσμένη βρώμη

5 αλεσμένες φράουλες

1 κ.γ ταχίνι ή βούτυρο ξηρού καρπού

1 κ.γ μέλι

1/4 βανίλια

Υλικά για την επικάλυψη :

10 γρ κουβερτούρα

1 κ.γ γάλα

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά της σοκολατένιας βάσης, τα ανακατεύουμε και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Σε άλλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της φραουλένιας βάσης, τα ανακατεύουμε και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί ανακατεύουμε και τα δύο σε ένα μπολ, ξεκινώντας πρώτα από το σοκολατένιο μείγμα. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας σε ένα μπρίκι τα υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενές πηκτό μείγμα. Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά, αφαιρούμε και απολαμβάνουμε.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i