Επιθυμια για γλυκό πριν τον ύπνο: Τι συστήνει η Ελένη Πετρουλάκη για αυτή την περίπτωση;

Η υγιεινή εναλλακτική που δεν θα σε επιβαρύνει πριν πας στο κρεβάτι.

Ελένη Πετρουλάκη

Η ζάχαρη είναι ανθυγιεινή. Όλοι το ξέρουμε αυτό, αν και δεν μας εμποδίζει κάθε πρωί να την προσθέτουμε σε τσάι και καφέ. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητά της μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, προκαλεί τερηδόνα και αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη. Αλλά έχει επίσης και μια άλλη σημαντική επίδραση: αλλοιώνει την ποιότητα του ύπνου μας και στη συνέχεια, η αϋπνία σού αφήνει τη λαχτάρα για ακόμα περισσότερη ζάχαρη.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφές πλούσιες σε ζάχαρη, τείνουν να κοιμούνται λιγότερο βαθιά και να εμφανίζουν μεγαλύτερη ανησυχία τη νύχτα. Η υπερβολική κατανάλωσή της τη νύχτα μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία μας. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται και το πάγκρεας απελευθερώνει ινσουλίνη, η οποία βοηθά το σάκχαρο να διοχετευθεί στα κύτταρα, δίνοντάς τους "καύσιμα" για να λειτουργούν. Σου δίνει ενέργεια αλλά δεν είναι κατάλληλη για τις βραδινές ώρες. Η ζάχαρη καταναλώνει πολύ μαγνήσιο, το οποίο χρειαζόμαστε για να έχουμε καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγεις σοκολάτες και γλυκά αργά το βράδυ. Τι γίνεται όμως αν έχεις έντονη επιθυμία για γλυκό πριν τον ύπνο; Μέσα από μία ανάρτηση, η Ελένη Πετρουλάκη δίνει τη δική της απάντηση. 

"Αν συνήθως επιζητάτε γλυκά το βράδυ, ένα κομμάτι φρέσκου φρούτου είναι μία πολύ πιο θρεπτική εναλλακτική λύση και μπορεί να σας γλυτώσει από τα ανθυγιεινά σάκχαρα και λίπη. Και εάν υπάρχει ζήτημα απώλειας βάρους τα περισσότερα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες, οπότε μια μικρή ποσότητα πριν από τον ύπνο δεν είναι πιθανό να σας προκαλέσει αύξηση βάρους - σίγουρα όχι τόσο όσο θα κερδίζατε εάν επιλέγατε ένα μπολ παγωτού κάθε βράδυ", συστήνει η ίδια μέσα από ένα Instagram story που δημοσίευσε πρόσφατα. 

σ

Η νέα της συνήθεια: Το detox smoothie της Ελένης Πετρουλάκη είναι αυτό που χρειάζεσαι τώρα

Ελένη Πετρουλάκη: Το σνακ που προτιμά αυτή την περίοδο και πώς το συνδυάζει

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i