Υγιεινές τορτίγιες με δύο μόνο υλικά

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και σε λίγα μόλις λεπτά έχεις έτοιμες σπιτικές τορτίγιες για να απολαύσεις με τη γέμιση της επιλογής σου.

τορτιγιες iStock

Η τορτίγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό υλικό σε διάφορες παρασκευές, δημιουργώντας νόστιμους, γρήγορους αλλά και χορταστικούς συνδυασμούς για ένα ελαφρύ βραδινό ή το on the go γεύμα για το γραφείο. Βέβαια, όπως και τα περισσότερα έτοιμα αρτοπαρασκεύασμα, έτσι και οι τορτίγιες περιέχουν πολλά "βλαβερά" για την σιλουέτα μας συστατικά, τα οποία προσθέτουν έξτρα θερμίδες στα γεύματα μας. Για να τις αποφύγεις αρκεί να ετοιμάσεις την παρακάτω homemade εκδοχή τους, η οποία αποτελεί μόλις από δύο υλικά και ο χρόνος προετοιμασίας τους είναι τόσο μικρός που θα σε εκπλήξει.

Υλικά:

100 γραμμάρια βρώμη

250 ml νερό

Εκτέλεση:

Ρίξε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε τα πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι, ρίξε ελάχιστο ελαιόλαδο και άφησε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αφού έχει κάψει, ρίξε λίγο από το μείγμα, σχηματίζοντας μιας μικρή τορτίγια. Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά, γύρισε την από την άλλη. Στόχος σου είναι οι τορτίγιες να βγουν μαλακές, όποτε πρόσεχε να μην της ξεροτηγανίσεις. Γέμισε τες με υλικά της επιλογής σου (αβοκάντο, ντομάτα, τυρί κρέμα, αγγούρι, κοτόπουλο, πιπεριές, χούμους αλλά και μάνγκο, φράουλες, ανανά, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς κ.α.) και απόλαυσε το γεύμα σου χωρίς ενοχές.

Διάβασε επίσης: Τι να βάλεις μέσα σε τραγανές τορτίγιες (τοστάδας) για ένα σούπερ υγιεινό γεύμα

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i