
Η κινόα ανήκει στην κατηγορία των ψευδοδημητριακών και είναι φυτό σε μορφή σπόρων. Η σπουδαία διατροφική της αξία την έχει οδηγήσει στην κορυφή των εναλλακτικών επιλογών συνοδευτικού φαγητού – αντί ρυζιού, πατάτας και ζυμαρικών - , ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν την κινόα ως βάση για τις σαλάτες ή τις σούπες τους. Η κινόα είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και θεωρείται εξαιρετική πηγή πλήρους φυτικής πρωτεινης καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.
Χωρίς να περιέχει γλουτένη και περιττές θερμίδες, η κινόα είναι ένα υγιεινό συστατικό που ταιριάζει εξίσου ισορροπημένα τόσο σε αλμυρές, όσο και γλυκές παρασκευές. Ανάμεσα στις τελευταίες ξεχωρίζει η παρακάτω λαχταριστή συνταγή για σούπερ crunchy σοκολατάκια με βάση την κινόα και το ινδοκάρυδο. Με μόλις πέντε υλικά και μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο επιδόρπιο κάθε στιγμή που αναζητάς την γλυκιά γεύση της σοκολάτας.
Υλικά: (13 σοκαλατάκια)
50gr Ποπ κινόα
30gr μέλι ή σιρόπι σφενδαμου ή μελασα για τους vegan
30gr ινδοκάρυδο
30gr φυστικοβούτυρο
200gr κουβερτούρα >70% περιεκτικότητα σε κακάο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι, έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθούν, έπειτα τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
Διατροφική ανάλυση:
Ενέργεια: 129kcal
Λιπαρά: 8,5gr
Εκ των οποίων κορεσμένα: 5gr
Υδατάνθρακες: 10,3gr
Εκ των οποίων σάκχαρα: 7gr
Εκ των οποίων εδώδιμες ίνες: 1,7gr
Πρωτεΐνες: 2,4gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr