Υγιεινές τορτίγιες με φαγόπυρο από τη διαιτολόγο

Με μόλις τρία υλικά έχεις έτοιμες σπιτικές τορτίγιες για ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα γλυκό σνακ για το γραφείο.

τορτιγιες iStock

Οι τορτίγιες είναι από τα υλικά που ταιριάζουν άψογα σε πολλές γλυκές αλλά και αλμυρές παρασκευές, συνθέτοντας ένα ελαφρύ και υγιεινό combo βραδινών ή πρωινών γευμάτων, επιδορπίων ακόμα και σνακ για το γραφείο. Για την προετοιμασία αυτών δεν έχεις παρά να αφήσεις ελεύθερη την φαντασία σου και αντλώντας έμπνευση από το feed των food masters, να γεμίσεις την τορτίγια με οτιδήποτε έχεις όρεξη να δοκιμάσεις. Ωστόσο, πριν φτάσεις στην γέμιση, η οποία ανάλογα με το τι θα περιλαμβάνει, θα έχει και ανάλογες θερμίδες, είναι σημαντικό να προσθέσεις μερικά ακόμα λεπτά στην προετοιμασία, όπως επίσης και δύο – τρία υλικά παραπάνω, ώστε να ετοιμάσεις μερικές σπιτικές τορτίγιες μόνη σου.

Και γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί, όπως εύστοχα μας υπενθυμίζει η διαιτολόγος, Δήμητρα Παπαμίχου, δεν υπάρχουν τορτίγιες στο εμπόριο απαλλαγμένες από περιττά συντηρητικά και πρόσθετε θερμίδες, τα οποία επιβαρύνουν τόσο την σιλουέτα σου, όσο και τον οργανισμό σου. Για αυτό και η σπιτική εκδοχή τους με φαγόπυρο είναι ό,τι πιο εύκολο και συνάμα υγιεινό που μπορείς να δημιουργήσεις.

Υλικά: (10 τορτίγιες)

300 γρ φαγόπυρο

3 κούπες νερό

1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά το φαγόπυρο σε ένα σουρωτήρι. Το βάζουμε στο μπλέντερ με 3 κούπες (660ml) νερό και λίγο αλάτι και το αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά να μουλιάσει. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Δεν τον θέλουμε πολύ πηχτό αλλά ούτε κι αραιό. Αδειάζουμε το χυλό σε ένα μπολ και τον αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μισή κούπα από το χυλό και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά για να απλωθεί. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι όταν ρίχνουμε το χυλό το τηγάνι να μην καίει πολύ. Ψήνουμε δύο περίπου λεπτά από τη μια πλευρά κι 1-2 από την άλλη και η τορτίγια είναι έτοιμη.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i