Vegan ή Flexitarian; Σημασία έχει η γεύση!

Ποιες είναι οι διαφορές των διατροφικών αυτών μοντέλων και ποια η χρυσή τομή τους; Τo Violife απαντά.

Vegan

Η επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόσο σε συλλογικό, όσο και προσωπικό επίπεδο, έχει οδηγήσει στη διεύρυνση των διατροφικών μοντέλων, αφού δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να κάνουν τη διαφορά μέσω της διατροφής τους. Η μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων φαίνεται πως απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι καθώς στρέφονται σε πιο ευέλικτες διατροφές συνειδητοποιούν ότι εκτός από το περιβάλλον, ωφελούν και το δικό τους σώμα και πνεύμα προσθέτοντας μια ευρεία γκάμα βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, που αντικαθιστούν εκείνα των ζωικών προϊόντων. 

Η εν λόγω αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες προφανώς δεν είναι ανεξάρτητη, ούτε και έχει μονόπλευρα αποτελέσματα. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο τρόπο ζωής, μια νέα στάση απέναντι στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που εμφανίζονται σε κάθε σύγχρονη κοινωνία. Και ναι η διαφορά μπορεί να επιτευχθεί πρώτα από το πιάτο μας, για αυτό και η vegan και flexitarian διατροφή κερδίζουν μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις μας. Οι δύο αυτές διατροφές αν και διαφέρουν αρκετά, διαθέτουν μια χρυσή τομή: τη νόστιμη γεύση. Και όταν η τελευταία εμπεριέχεται σε τρόφιμα και φαγητά ιδανικά για όλους, τότε τον λόγο παίρνουν τα φυτικά προϊόντα Violife, που ταιριάζουν άψογα σε κάθε γούστο και περίσταση.

Vegan

Vegan ή Flexitarian: Ποιες είναι οι διαφορές;

Η vegan διατροφή αναφέρεται στην αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αβγά, όπως επίσης και το μέλι. Από την άλλη, η flexitarian, όπως ακριβώς προδίδει και το όνομα της, είναι μια ευέλικτη διατροφή. Όσοι επιλέγουν τη δεύτερη, αν και ακολουθούν κατά βάση τη χορτοφαγία, μπορούν περιστασιακά να επιλέξουν να καταναλώσουν κρέας ή ψάρι. Το πιο σημαντικό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι οι ανάγκες και των δύο αυτών διατροφικών μοντέλων, όπως και των περισσότερων ίσως θα έλεγα, είναι εφικτό να καλυφθούν από τα φυτικά προϊόντα Violife. 

Vegan ή Flexitarian; Τα φυτικά προϊόντα που ταιριάζουν (και προστατεύουν) σε όλους

Είτε vegan, είτε flexitarian σημασία έχει να απολαμβάνεις οτιδήποτε επιθυμείς χωρίς περιττές ενοχές αλλά με απόλυτη νοστιμιά και γεύση. Το Violife αποτελείται από μια σειρά βραβευμένων, μη γαλακτοκομικών, φυτικών προϊόντων με μεγάλη ποικιλία: φέτες, μπλοκ, τριμμένα, αλειφόμενα, αλλά και γεύσεις όπως Cheddar, Gouda, Mozzarella, ενώ διαθέτουν απίστευτη απόδοση: λιώνουν υπέροχα μέσα σε τοστ και πάνω σε πίτσα, ψήνονται στο γκριλ, είναι εύκολο να μαγειρευτούν και να αλειφτούν.

Vegan

Εκείνο όμως που κάνει τα εν λόγω προϊόντα ιδιαίτερα ξεχωριστά είναι ότι η vegan φιλοσοφία τους είναι απαλλαγμένη από αλλεργιογόνα, ξηρούς καρπούς, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, ενώ βασίζεται σε δύο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τη βιταμίνη Β12 και το έλαιο καρύδας. Η βιταμίνη Β12 παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία. Από την άλλη, το έλαιο καρύδας αποτελείται από λαουρικό οξύ και μονολαουρίνη, δύο οξέα που σκοτώνουν επιβλαβή παθογόνα όπως βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Όποια διατροφή και αν επιλέξεις, τα φυτικά, και με μεγάλη ποικιλία, προϊόντα Violife θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επιλογή σου με την ίδια νοστιμιά, συμβάλλοντας σταθερά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Έτσι, θα μπορέσεις εύκολα να υιοθετήσεις όποια από τις δύο διατροφές επιθυμείς χωρία να στερηθείς τη γεύση. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Violife, μπορείς να επισκεφθείς το κανάλι στο YouTube και να παρακολουθήσεις το EPIC Movie, ή να επισκεφθείς το violifefoods.com/el/ και τη σελίδα @Violife_Foods στο Instagram, και να εμπνευστείς για εύκολες και νόστιμες vegan συνταγές. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i